Υπ. Εσωτερικών: «Καταιγισμός» 994 μόνιμων προσλήψεων στο Πυροσβεστικό Σώμα

Σε νέες προσλήψεις προβαίνει το υπουργείο Εσωτερικών και πιο συγκεκριμένα αφορά 990 μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ποιους αφορά

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείο Εσωτερικών για το 2024, οι θέσεις αφορούν σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ).

Στην παρουσίαση του προγραμματισμού 2024, από την υπουργό Εσωτερικών, κα Νίκη Κεραμέως και την υφυπουργό Εσωτερικών, κα Βιβή Χαραλαμπογιάννη, οι προσλήψεις θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, ενώ παράλληλα

δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Ακαδημίας (διπλασιασμός του αριθμού των υποψηφίων).

Αξιοποιούμενες θέσεις

Θα αξιοποιηθούν 700 θέσεις για εξειδικευμένο προσωπικό στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας – ΕΜΟΔΕ, όπως χειριστές ελικοπτέρων, μηχανικοί και πλοηγοί.

Θα δοθεί προτεραιότητα στην κάλυψη αναγκών σε φορείς που εδρεύουν στις πληγείσες περιοχές και την ενίσχυση κλάδων που σχετίζονται με την προστασία των δασών.

«Χάρτης» προσλήψεωνΠυροσβεστικό Σώμα (Δόκιμοι Ανθυποπυραγοί) – 50 θέσεις Πυροσβεστικό Σώμα (Δόκιμοι Πυροσβέστες) – 240 θέσεις Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης/ Πυροσβεστικό Σώμα – 700 θέσεις 
Keywords
Αναζητήσεις
yp-esoterikon-kataigismos-994-monimon-proslipseon-sto-pyrosvestiko-soma.htm
Τυχαία Θέματα