Βενετία για δύο

13:00 3/9/2023 - Πηγή: Emea.gr

Με ελληνικό ενδιαφέρον το επετειακό 80ο Φεστιβάλ της Βενετίας το οποίο παρόλα αυτά σημαδεύεται από την απουσία πολλών λαμπερών σταρ, εξαιτίας της απεργίας των ηθοποιών του Χόλιγουντ.

Ο Γιώργος Λάνθιμος θα πάει στο Φεστιβάλ της Βενετίας έχοντας όπως πάντα μια ταινία που προβλέπεται να διχάσει κοινό και κριτικούς. Το “Poor Things”, μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Σκωτσέζου Alasdair Gray, είναι για τον Γιώργο Λάνθιμο μια στιγμή πειραματισμού καθώς εισέρχεται

στα χωράφια του Τιμ Μπάρτον! Ναι καλά ακούσατε. Ο Λάνθιμος αφήνει λίγο το Greek Weird Wave για να πάει στο διπλανό διαμέρισμα με τα χιουμοριστικά, σκοτεινά πλάσματα! Η υπόθεση είναι πως στη Βικτωριανή Βρετανία, η νεαρή Bella Baxter -την οποία υποδύεται η πλέον μούσα του Έλληνα σκηνοθέτη Emma Stone- επιστρέφει στη ζωή με τον εγκέφαλό της να έχει αντικατασταθεί από αυτόν του αγέννητου παιδιού της, έργο ενός παρανοϊκού επιστήμονα που υποδύεται ο Willem Dafoe. Η γυναίκα με μυαλό βρέφους, πλήρως απελευθερωμένη από όλες τις νόρμες της εποχής και με μωρουδιακή περιέργεια το σκάει με έναν άλλον άνδρα (που υποδύεται ο Mark Ruffalo) για να γνωρίσει τον κόσμο! Η φωτογραφία είναι κάτι περισσότερο από μαγική, τις ερμηνείες τις περιμένουμε, το soundtrack το έχουμε ακούσει και σε άλλες ταινίες του Λάνθιμου και η ταινία αναμένεται να έχει απλόχερο γέλιο στις αστείες στιγμές. Περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τον Λάνθιμο να περιηγείται στον κόσμο του Μπάρτον.

Στο άλλο μέτωπο, ο Ζαχαρίας Μαυροειδής έρχεται με το «Καλοκαίρι της Κάρμεν» μια κωμωδία γύρω από ένα σκύλο και ένα σενάριο. Κατά την διάρκεια ενός μπάνιου, ένας πρώην ηθοποιός ο Δημοσθένης προσπαθεί να συνδράμει τον κολλητό του Νικήτα να γράψει σενάριο για την πρώτη μεγάλου μήκους του ταινία. Πηγή έμπνευσης, ένα μικροσκοπικό σκυλάκι η Κάρμεν.

Δύο καλοκαίρια πριν ο Δημοσθένης εγκλωβίστηκε στην Αθήνα λόγω θεμάτων υγείας του πατέρα του. Αυτό αφορμή για επιστροφή στον πρώην σύντροφό του Πάνο. Στο διάστημα που μεσολάβησε από τον χωρισμό, ο Πάνος βρήκε παρηγοριά στην Κάρμεν κάτι το οποίο σύντομα μετάνιωσε. Αντίστοιχα, όλα δείχνουν πως και ο Δημοσθένης μετάνιωσε που χώρισε τον Πάνο. Προσπαθώντας να κάνουν τα αληθινά γεγονότα σενάριο, οι καλλιτεχνικές διαφωνίες τους θα οδηγήσουν σε εξέλιξη των χαρακτήρων τους.

Το Καλοκαίρι της Κάρμεν θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο τμήμα της Εβδομάδας Σκηνοθετών, το Poor Things στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ.

Keywords
Αναζητήσεις
venetia-gia-dyo.htm
Τυχαία Θέματα