Σταύρος Ασθενίδης: Η «ψυχή» της Κοινωνίας της Πληροφορίας, που διευκολύνει τη ζωή μας

11:31 3/9/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ο Σταύρος Ασθενίδης είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π. με πολυετή εμπειρία στην ανάλυση, σχεδιασμό και υλοποίηση έργων πληροφορικής. Εδώ και περίπου 4 χρόνια είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. και πίθσω από κάποια κοινώς αποδεκτά ως πολύτιμα projects, όπως το Taxis Net, το 112, όλα τα Pass που έχουν βγει κατά καιρούς, το Εθνικό Ληξιαρχείο, Σύστημα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού – HRMS, η Μεταρρύθμιση του

Δημοσιονομικού Συστήματος στην Κεντρική Διοίκηση και τη λοιπή Γενική Κυβέρνηση – Gov ERP, οι Υπηρεσίες Τηλεδιάσκεψης σε Δικαστήρια και Σωφρονιστικά Καταστήματα, τα Ψηφιακή Μέριμνα I και II και την Ενιαία Ψηφιακή Πλατφόρμα εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων – CRMS.

Είναι από τα πρόσωπα που έχουν αφήσει το στίγμα τους, κάνοντας την ζωή μας ευκολότερη. Ουσιαστικά η Κοινωνία της Πληροφορίας είναι πίσω από τα έργα που αναλαμβάνει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και σε συνεργασία με αυτό, αυτή που αναλαμβάνει το στήσιμο, μέσα από τις προδιαγραφές που έχει λάβει, αλλά και χρήσιμες πρωτοβουλίες.

Ο κος Ασθενίδης θεωρεί πως το έργο του είναι εξισωτικό, διευκολύνοντας όλους τους πολίτες από τα κάτω προς τα πάνω, μέσα από την «παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου σε όλους χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς» για να χρησιμοποιήσουμε τα δικά του λόγια. Όταν ο πολίτης χρειάστηκε να έχει κάποια εργαλεία στην Covid αλλά και στην post-Covid εποχή, ο Σταύρος Ασθενίδης με την ομάδα του ήταν αυτοί που ανέλαβαν να το κάνουν πράξη. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στη χώρα μας κρίνεται επιτυχημένος και το ίδιο και το έργο του.

Ο ίδιος αντιλαμβάνεται τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας ως την κυριότερη προτεραιότητα για την μετάβαση στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός απλουστεύει διαδικασίες, μειώνει ουρές, την αναμονή, τις χαμένες εργατοώρες.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα και ρωτώντας για αυτόν, αυτό που ανακαλύψαμε είναι η μεγάλη του αγάπη για την τέχνη, το χιούμορ και η αισθητική του τον καθιστούν έναν σαφώς πιο πολυδιάστατο άνθρωπο από το στερεότυπο της φιγούρας που κρύβεται πίσω από γραμμές κώδικα.

Keywords
Αναζητήσεις
stavros-asthenidis-i-psychi-tis-koinonias-tis-pliroforias-pou-diefkolynei-ti-zoi-mas.htm
Τυχαία Θέματα