Τραγωδία στα Τέμπη – Στους 44 οι νεκροί – Φόβοι ότι θα φτάσουν τους 56

00:03 2/3/2023 - Πηγή: Emea.gr

Μεγαλώνει η τραγική λίστα με τους νεκρούς από το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο επίσημος αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους έφτασε πλέον τους 44, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών τα θύματα θα ανέλθουν στα 55-56.

Οι πληροφορίες που έρχονται από τον τόπο της σύγκρουσης ξεπερνούν και τον χειρότερο εφιάλτη. Από τους 44 νεκρούς οι 7 είναι απανθρακωμένοι, ενώ μόνο 12 από τις σορούς αναγνωρίζονται. Για τις υπόλοιπες 32 θα χρειαστεί να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση μέσω DNA, ενώ υπάρχουν και 11 σακούλες με ανθρώπινα μέλη.

Όπως
αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν, πιθανός θεωρείται ο εντοπισμός 2-3 σορών ακόμη, ωστόσο ενδέχεται κάποιες να μην μπορούν καν να αναγνωριστούν λόγω εξαΰλωσης.

Οι αιτίες θανάτων, σύμφωνα με την ιατροδικαστή Ρουμπίνη Λεοντάρη, είναι ακρωτηριασμοί, βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εσωτερική αιμορραγία.

Σημείο-κλειδί είναι ο αριθμός των επιβατών στο βαγόνι-εστιατόριο ο οποίος παραμένει ακαθόριστος. Σίγουρο θεωρείται ότι εκεί βρίσκονταν δύο υπάλληλοι, δε μπορεί όμως να γνωρίζει κανείς τον αριθμός επιβατών που ήταν καθιστοί ή όρθιοι. Ανάμεσά τους ήταν και ένας 23χρονος πυροσβέστης και η σύντροφός του που δεν έχουν αναγνωριστεί.

Η τραγωδία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη από το γεγονός ότι το 80% των θυμάτων είναι ηλικίας 19 ως 29 ετών. Γίνεται κάθε προσπάθεια να μην παραταθεί το μαρτύριο των οικογενειών και την Πέμπτη αναμένεται να ολοκληρωθούν οι ταυτοποιήσεις των θυμάτων με τη μέθοδο του DNA. Ήδη 53 συγγενείς πρώτου βαθμού έχουν δώσει δείγματα DNA, όλα έχουν μεταφερθεί στην Αθήνα και την Πέμπτη θα έχουμε τα αποτελέσματα.

Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύονται 21 άτομα, εκ των οποίων 4 στη ΜΕΘ και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύονται άλλοι 14, εκ των οποίων 2 στη ΜΕΘ. Ακόμη 21 τραυματίες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας. Στο ΑΧΕΠΑ είναι 14 νοσηλευόμενοι και άλλοι 3 στο νοσοκομείο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης. Επίσης, 2 νοσηλευόμενοι βρίσκονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και άλλοι 2 στα νοσοκομεία Τρικάλων και Καρδίτσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα