Τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ τα «χαμένα» έσοδα από το παράνομο στοίχημα στο online gaming

18:45 12/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο Γιάννης Καποδίστριας, μέλος της Hellenic Online Gaming Association, δήλωσε στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ότι ο κλάδος προσφέρει περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ φορολογικών εσόδων. Ωστόσο, την ίδια στιγμή χάνονται και περισσότερα από 500 εκατομμύρια μέσα από το παράνομο στοίχημα.

«Δεν είμαστε ακόμη στη χρυσή τομή της φορολογίας, ώστε να μη δίνουμε καύσιμο στους παράνομους», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι νόμιμες εταιρείες αναγνωρίζουν ως καθήκον

τους να προστατεύουν τους παίκτες με επενδύσεις σε συστήματα ανίχνευσης παθολογικών συμπεριφορών, αλλά και στηρίζουν οικονομικά όχι μόνο τις δημοφιλείς ομάδες, αλλά και μη δημοφιλή αθλήματα, όπως και αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων και κοινωφελή ιδρύματα.

Ο Δημήτριος Παπαδόπουλος, Chief Operations Officer της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, υπογράμμισε πως έχουμε τη μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση στην Ευρώπη, ενώ σύμφωνα με έρευνες βασικό κίνητρο παράνομου τζόγου είναι ο φόρος επί κερδών των παικτών και η υποχρέωση ταυτοποίησής τους. «Η όποια ρύθμιση δεν μπορεί να είναι εξαντλητική, καθώς θα φέρει εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα» επεσήμανε και πρόσθεσε, ότι αναζητείται ένα νέο «διαρκές σημείο ισορροπίας” με στόχο “να διασφαλίσουμε ασφάλεια στον παίκτη και στην αγορά».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτριος Βαρτζόπουλος, παραδέχθηκε, ότι «το να υπάρχει φορολογία, εφόσον είναι άδικη, γίνεται εις βάρος της δραστηριότητας και το κράτος χάνει λεφτά» και πρόσθεσε πως πρέπει «να δούμε διεθνώς τι ακολουθείται, με τα καλύτερα αποτελέσματα και εκεί πάνω να πατήσουμε».

Αναφερόμενος στην ψυχολογική διάσταση του κλάδου των παιγνίων, τόνισε πως «αφού υπάρχει, πρέπει να ρυθμιστεί, δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, γιατί μπορεί να εκτραπεί» και συμπλήρωσε πως εφόσον ρυθμιστεί θα είναι και κοινωνικά ωφέλιμος.

Keywords
Αναζητήσεις
toulachiston-500-ekat-evro-ta-chamena-esoda-apo-to-paranomo-stoichima-sto-online-gaming.htm
Τυχαία Θέματα