Η ΜΕΤΚΑ «κυκλώνει» τις επενδύσεις σε ΣΔΙΤ

16:59 12/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο CEO της εταιρίας ΜΕΤΚΑ του, Ομίλου Μυτιληναίος, Nτίνος Μπενρουμπή, εστίασε στο ότι η εταιρία έχει στοχεύσει στις επενδύσεις σε έργα ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) και παραχωρήσεων ώστε να είναι ο αξιόπιστος και έγκαιρος κατασκευαστής αξιοποιώντας την ισχυρή θέση της Μυτιληναίος.

Επισήμανε ότι η ΜΕΤΚΑ έχει 1 δισ. ευρώ ανεκτέλεστο έργο υποδομών, ενώ μίλησε για «γολγοθά», προκειμένου να εκτελεστούν ορισμένα έργα,

κάνοντας αναφορά στη χρηματοδότηση, την περιβαλλοντική αδειοδότηση και τις απαλλοτριώσεις.

Μιλώντας στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το ότι η απόφαση του Ομίλου Μυτιληναίου για απόσχιση των κλάδων κατασκευών και παραχωρήσεων πριν από ένα περίπου χρόνο, θα αποδειχθεί ορθή. 

«Πιστεύω, ότι θα δικαιωθούμε πλήρως. Υπήρχε μία κατασκευαστική εμπειρία σε συγκοινωνιακές υποδομές και έπρεπε να πάρουμε μία απόφαση. Ή να σταματήσουμε αυτό το κομμάτι ή να το αναπτύξουμε. Δεν ήταν απόσχιση, ήταν ίδρυση μιας τεχνικής εταιρείας. Διαγνώσαμε μία αλλαγή στο τοπίο, ότι ο κλάδος είναι σε φάση επανίδρυσης και θα χωρούσε μία ακόμη εταιρεία σαν τη δική μας».

Εστιάζοντας στον τραπεζικό τομέα, τόνισε ότι ο ισχυρός ισολογισμός και η κεφαλαιοποίηση της Μυτιληναίος αποτελούν εγγύηση αξιοπιστίας για να εξασφαλίσουν καλύτερους όρους χρηματοδότησης στις σχέσεις με τις ελληνικές και διεθνείς τράπεζες.

Ο Ντ. Μπενρουμπή αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής δίνοντας ως παράδειγμα την κακοκαιρία Ντάνιελ σημειώνοντας ότι «είναι αναγκαίο να βλέπουμε πλέον την ανθεκτικότητα των έργων. Στον Ντάνιελ είδαμε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Σίγουρα όταν γίνει επανόρθωση της Θεσσαλίας πρέπει να γίνει με άλλο μελετητικό μάτι. Επίσης απαιτούνται άλλα υλικά, ανθεκτικότερα και πιο φιλικά στο περιβάλλον».

Keywords
Αναζητήσεις
i-metka-kyklonei-tis-ependyseis-se-sdit.htm
Τυχαία Θέματα