Το πρώτο επιβατικό drone χωρίς πιλότο κατασκευάζεται στην Κίνα

18:06 14/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Δεν πρόκειται για ταινία επιστημονικής φαντασίας… Το πρώτο αυτόνομο επιβατικό drone είναι γεγονός και κατασκευάζεται στην Κίνα. Η κινεζική εταιρία παραγωγής drone EHang Holdings Limited πιστοποιήθηκε για την παραγωγή του αυτόνομου εναέριου συστήματος μεταφοράς επιβατών EH216-S, από την Κινεζική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAAC).

Πρόκειται για την πρώτη πιστοποίηση παραγωγής που χορηγείται

στην Κίνα για ένα αυτόνομο επιβατικό drone, ενώ αποτελεί παράλληλα και το πρώτο πιστοποιητικό παραγωγής στην παγκόσμια βιομηχανία ηλεκτροκίνητης απογείωσης και προσγείωσης εναέριων οχημάτων (eVTOL).

Διαβάστε εδώ το Business Voice Week

Η εταιρεία αναφέρει πως «η διαδικασία πιστοποίησης εξέτασε τα εξαρτήματα, τον εξοπλισμό και ολόκληρο το αεροσκάφος για προκατασκευασμένα ελαττώματα, σφάλματα και παρεμβολές, τόσο κατά τη διάρκεια εργαστηριακών πειραμάτων, όσο και κατά τη διάρκεια δοκιμών πτήσης. Το πολυκόπτερο αεροσκάφος είχε εκτεταμένες εργαστηριακές, επίγειες και πτητικές δοκιμές σε επαγγελματικά εργαστήρια αεροπλοΐας και χώρους δοκιμών σε πολλές τοποθεσίες στην Κίνα.

Με αυτόν τον τρόπο, η ασφάλεια, η αξιοπλοΐα, οι επιδόσεις, η λειτουργικότητα, η χρηστικότητα και η αξιοπιστία του EH216-S έχουν επικυρωθεί διεξοδικά και αυστηρά μέσω περισσότερων από 500 ειδικών στοιχείων δοκιμών, περισσότερων από 40.000 δοκιμαστικών πτήσεων για προσαρμογές και επίσημων δοκιμών επικύρωσης της συμμόρφωσης που περιλαμβάνουν 65 κύριες κατηγορίες και πάνω από 450 επιμέρους στοιχεία δοκιμών».

Παρουσίαση του μοντέλου

Το EH216-S βασίζεται στο μοντέλο EHang 184, αλλά έχει οκτώ βραχίονες αντί για τέσσερις. Αυτοί οι επιπλέον έλικες και οι ηλεκτρικοί κινητήρες επιτρέπουν στο πολυκόπτερο να χωράει δύο επιβάτες αντί για έναν.

Διαβάστε εδώ το Business Voice Week

Το αυτόνομο εναέριο όχημα EH2160-S ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2018. Δοκιμές πτήσης με πλήρωμα και χωρίς πλήρωμα πραγματοποιήθηκαν στην Κίνα το 2017, ενώ τον Απρίλιο του 2018 πραγματοποιήθηκε δοκιμή πτήσης με πλήρωμα, με τον Ολλανδό πρίγκιπα Pieter Christiaan.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε τον Ιούλιο του 2017 στο CNBC, ο συνιδρυτής της EHang Derrick Xiong δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή συνεργαζόμαστε στενά με το Ντουμπάι και στην πραγματικότητα, μαζί τους, έχουμε κάνει πολλές δοκιμές εσωτερικά. Επίσης, έχουμε ουσιαστικά κάνει πολλές – πολλές, πολλές φορές – δοκιμές με επιβάτη πάνω σε αυτό, συμπεριλαμβανομένου του αντιδημάρχου της πόλης Guangzhou στην Κίνα και επίσης κάποιων κυβερνητών από το Ντουμπάι επίσης. Έχουμε κάνει πολλές δοκιμές και σκοπεύουμε να κάνουμε την πρώτη δημόσια επίδειξη πολύ σύντομα φέτος».

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Το EH216-S είναι ένα πολυκόπτερο eVTOL για δύο επιβάτες, κατασκευασμένο για προηγμένη εναέρια κινητικότητα (AAM). Η ταχύτητα πλεύσης του αεροσκάφους είναι 100 km/h (62 mph), έχει μέγιστη ταχύτητα 130 km/h (81 mph) και έχει μέγιστο υψόμετρο 3.000 m (9.843 ft).

Η εμβέλεια του EHang 216 είναι 35 χιλιόμετρα (22 μίλια) και έχει χρόνο πτήσης 21 λεπτά. Το γράμμα “S” στο όνομά του είναι μια κοινή σύμβαση στην αεροπορική και κατασκευαστική βιομηχανία που δηλώνει την έκδοση παραγωγής ενός προϊόντος, υποδεικνύοντας ότι έχει φτάσει σε ένα στάδιο ανάπτυξης κατάλληλο για κατασκευή και εμπορική χρήση.

Το αεροσκάφος διαθέτει 16 έλικες, 16 ηλεκτροκινητήρες και τροφοδοτείται από μπαταρίες. Ο χρόνος επαναφόρτισης των μπαταριών είναι 120 λεπτά. Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο του αεροσκάφους είναι 220 kg (485 lb). Το πολυκόπτερο διαθέτει θόλο πάνω από τον κόκορα και παράθυρα στις πόρτες που παρέχουν εξαιρετική θέα στους επιβάτες. Το αεροσκάφος διαθέτει γλάρους-πτέρυγες. Η άτρακτος είναι κατασκευασμένη από σύνθετο υλικό από ανθρακονήματα για υψηλή αντοχή προς χαμηλό βάρος. Το αεροσκάφος διαθέτει επίσης σταθερό σύστημα προσγείωσης με ολίσθηση.

Διαβάστε εδώ το Business Voice Week

Η εταιρεία

Η EHang ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 από τον Huazhi Hu, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο και τον Derrick Yifang Xiong, διευθυντή και διευθυντή μάρκετινγκ. Η EHang είναι μια εταιρεία τεχνολογικής πλατφόρμας αυτόνομων εναέριων οχημάτων με έδρα την Κίνα και πρωτοπορεί στο μέλλον των αμιγώς ηλεκτρικών εναέριων μεταφορών μέσω πολλαπλών ιδιόκτητων προϊόντων και υπηρεσιών. Η εταιρεία σχεδιάζει και κατασκευάζει ηλεκτρικά αεροσκάφη κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL) επιβατών και εμπορευμάτων για προηγμένη εναέρια κινητικότητα (AAM). Η αποστολή της EHang είναι να παρέχει ασφαλή, αυτόνομη και φιλική προς το περιβάλλον εναέρια κινητικότητα για όλους.

Keywords
Αναζητήσεις
to-proto-epivatiko-drone-choris-piloto-kataskevazetai-stin-kina.htm
Τυχαία Θέματα