Το μήνυμα, η Motor Oil και η αντισταθμισμένη αγορά της, έχει λεφτουδάκια η ΕΛΛΑΚΤΩΡ και τι τα θέλει τα data center η ΔΕΗ

08:00 24/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Δεν ήθελε ούτε να ανέβει ούτε να πέσει η αγορά χθες και πιάστηκε κάπου στη μέση. Υπάρχουν μετοχές υποτιμημένες, υπάρχουν μετοχές υπεραγορασμένες, υπάρχουν ακόμα και μετοχές υπερπουλημένες πια. Και είμαστε στα υψηλά με μερικές μετοχές να σημειώνουν νέα υψηλά, όπως η ΤΙΤΑΝ, η Motor Oil και η Cenergy.

Συνολικά μία χούφτα μετοχές έχουν σημειώσει ιστορικά υψηλά και έχουν οδηγήσει ανοδικά την αγορά όλο αυτό το διάστημα που ακόμα και σημαντικές

εισηγμένες, ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, τα ΕΛΠΕ και ο ΟΠΑΠ δεν τα έχουν καταφέρει. Οι τράπεζες δεν θα μπορούσαν να τα έχουν καταφέρει ακόμα. Η Coca-Cola είναι κοντά αλλά δεν τα έχει καταφέρει ακόμα, αφού ο πόλεμος ήταν βαρύ πλήγμα.

Μιλάμε για μετοχές που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, αυτές που αγοράζουν στο πρώτο τμήμα της ανόδου οι επενδυτές. Εκεί που σχεδόν υποχρεωτικά συγκεντρώνονται στην αρχή τα επενδυτικά κεφάλαια.

Λέγαμε χθες για τη μετοχή της Μυτιληναίος και τα ανοιχτά  δάνεια που γίνονται με σκοπό τις πωλήσεις αέρα. Τα δάνεια λοιπόν μαζεύτηκαν χθες. Από 113.000 έμειναν ανοιχτές θέσεις μόλις για 5.362 μετοχές.

Έχει ωστόσο μαζευτεί εδώ και πολύ καιρό ένα μεγάλο δάνειο στη μετοχή της Eurobank. Από τις 17 Απριλίου. Οι ανοιχτές θέσεις εκτινάχθηκαν εκείνη την ημέρα από τις 10.000 σε 128.900. Στις 22 Απριλίου έφθασαν και τις 384.000 !!! Έκτοτε είναι σε φθίνουσα πορεία αλλά παραμένουν ανοιχτές 116.000 μετοχές.

Ένας σημαντικός δρόμος ανοίγει για τη Motor Oil, με την εξαγορά της Ηλέκτωρ. Ο Όμιλος έχει και τη Thalis. Δημιουργεί έτσι έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στη διαχείριση απορριμμάτων αλλά και τη διαχείριση ανανεώσιμων εναλλακτικών καυσίμων. Οπότε ο Όμιλος επιτυγχάνει στο σχεδιασμό να κινηθεί και στο συμβατικό δρόμο της ενέργειας και στον εναλλακτικό, δημιουργώντας και τη γέφυρα που τους ενώνει: Τα εναλλακτικά καύσιμα. Στο μεταξύ η μετοχή το πανηγυρίζει με νέο ιστορικό υψηλό.

Το άλλο που επιτυγχάνει ο όμιλος είναι κυριολεκτικά να χετζάρει την αγορά του. Διότι έχει και το 29,87% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Το τίμημα επιστρέφεται σε εταιρία που συμμετέχει με σχεδόν 30%.

Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ πάλι γεμίζει ρευστό. Τα έχει όμως πουλήσει σχεδόν όλα. Πούλησε την ΑΚΤΩΡ  στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Πούλησαν την Anemos στον Όμιλο και θα πουλήσουν και την Ηλέκτωρ. Μένει τεράστια ρευστότητα 700 εκατ. ευρώ και η REDS με τα ακίνητα, όπου όλοι βλέπουν πως θα στραφεί, αλλά δεν είναι πληροφορία, αλλά κάτι που προκύπτει από όσα όλοι γνωρίζουμε. Δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δυνατότητες με τόσο μεγάλη ρευστότητα. «Έχει λεφτουδάκια…»

Έχουν δει άραγε στην αγορά τον RSI του ΟΠΑΠ; Τόσο ξεπουλημένος; Την τελευταία πενταετία μία φορά έγραψε χαμηλότερη τιμή, στην πανδημία.

Η δημιουργία data center και η ενασχόληση με την Τεχνητή Νοημοσύνη από τη ΔΕΗ είναι απολύτως συμβατό αντικείμενο με την ηλεκτρική ενέργεια. Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρα. Καθώς καταναλώνει μεγάλες ποσότητες ενέργειας, η φθηνή ενέργεια των ΑΠΕ θα είναι παραπάνω από χρήσιμη και μη βιάζεστε κάποιοι να κλαφτείτε για τις ταρίφες. Ο Γιώργος Στάσσης ξέρει τι κάνει.

Αν είναι ώρα της να διορθώσει μία αγορά θα διορθώσει. Τι να σου κάνει και η Nvidia; Η μετοχή σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό με άνοδο 9,32% πάνω από τα 1.000 δολάρια. Στα 1037,99 για την ακρίβεια. Στη μετασυνεδρίαση διόρθωνε 2%. Η κεφαλαιοποίησή της ξεπερνά τα 2,55 τρισεκατομμύρια δολάρια. Πάνω από Amazon, Meta, Tesla και πάνω από Alphabet-Google. Τρίτη πίσω από Microsoft και Apple.

Keywords
Αναζητήσεις
to-minyma-i-motor-oil-kai-i-antistathmismeni-agora-tis-echei-leftoudakia-i-ellaktor-kai-ti-ta-thelei-ta-data-center-i-dei.htm
Τυχαία Θέματα