Το debate, η επιμονή του Τσίπρα, η απόφαση του Μητσοτάκη και οι εκπλήξεις που έρχονται

06:46 25/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Καθημερινά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, καλεί σε τηλεοπτικό debate τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο λόγος είναι προφανής και αφορά τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν λένε να «ξεκολλήσουν» από το 26% με 28%, στις περισσότερες δημοσκοπήσεις.

Ο

πρωθυπουργός από την πλευρά του επισημαίνει ότι, δεν έχει κανένα πρόβλημα για debate, αρκεί να συμμετάσχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της Βουλής.

Ο Αλέξης όμως, δεν θέλει μια «τηλεμαχία» με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων, αλλά ένα debate μόνο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς θεωρεί ότι είναι ανώτερος επικοινωνιακά και θα κερδίσει πολλούς… πόντους.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ούτε καν σκέπτονται μια τέτοια περίπτωση και ο λόγος είναι πολύ απλός. Δεν θέλουν να δώσουν την ευκαιρία στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να παίξει παιχνίδια και να μετατρέψει την προεκλογική περίοδο σε ροντέο.

Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος τόνισε στη στήλη μας, ότι «ο Κυριάκος δεν έχει να φοβηθεί κάτι αναφορικά με τα επιχειρήματα του Αλέξη, αλλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασωθεί πολιτικά, θα εξαπολύσει προσωπικές επιθέσεις στον πρωθυπουργό και θα εκτινάξει την πόλωση και την ακραία ρητορική».

Και η αλήθεια είναι πως, σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά και σε αυτές που θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, καταγράφεται μια συνεχής άνοδος των ποσοστών της ΝΔ, σε αντίθεση με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Επομένως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει κανένα λόγο να συμμετάσχει σε μια διαδικασία που μόνο απώλειες μπορεί αποφέρει, τόσο για τον ίδιο, όσο και για το κόμμα του.

Όπως μαθαίνει η στήλη από καλές πηγές, ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν είναι της ώρας να αναφέρουμε, αλλά σίγουρα θα προκαλέσουν αίσθηση και ιδιαίτερη αναταραχή στην Κουμουνδούρου.

Τα καλύτερα έρχονται…

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα