Τιτανικός: Οι προβλέψεις του Τζέιμς Κάμερον πριν την τραγωδία

09:43 23/6/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ο σκηνοθέτης του «Τιτανικού», James Cameron, ήξερε από την πρώτη στιγμή που χάθηκε η επαφή με το υποβρύχιο Titan ότι όλα είχαν τελειώσει. Όπως αποκάλυψε, οι πηγές του είχαν εντοπίσει έναν δυνατό κρότο, κάτι το οποίο «έπιασαν» και τα συστήματα του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ως γνωστόν, χθες γράφτηκε ο τραγικός επίλογος της έρευνας για το Titan, καθώς τηλεκατευθυνόμενο υποθαλάσσιο ρομπότ εντόπισε τα συντρίμμια του, σε σημείο

περίπου 500 μέτρων μακριά από το ναυάγιο του Τιτανικού.

Τα ευρήματα ενισχύουν την υπόθεση της ενδόρρηξης, γεγονός που σημαίνει ότι πιθανότατα η καταστροφή σημειώθηκε στην αρχή του ταξιδιού.

Το σενάριο αυτό ευθυγραμμίζεται με τα ακουστικά δεδομένα που έχει και το αμερικανικό ναυτικό, καθώς όπως ανακοινώθηκε, διαπίστωσε μια ανωμαλία που παραπέμπει «σε μια ενδόρρηξη ή έκρηξη κοντά στην περιοχή όπου λειτουργούσε το υποβρύχιο Titan όταν χάθηκε η επικοινωνία».

Τα δεδομένα προήλθαν από ένα μυστικό δίκτυο υποβρύχιων αισθητήρων που έχουν σχεδιαστεί για την παρακολούθηση εχθρικών υποβρυχίων, σύμφωνα με τους New York Times.

Το Πολεμικό Nαυτικό διαβίβασε αυτές τις πληροφορίες στο Λιμενικό Σώμα, το οποίο συνέχισε την αναζήτησή του επειδή το ναυτικό δεν θεώρησε ότι τα στοιχεία ήταν οριστικά.

Ο Cameron είπε ότι γνώριζε ότι το υποβρύχιο είχε χαθεί από την αρχή της τετραήμερης έρευνας, αφού οι πηγές του ανέφεραν παρόμοιες πληροφορίες.

Ο σκηνοθέτης άρχισε να ασχολείται με την εξερεύνηση μεγάλων βαθών τη δεκαετία του 1990, όσο έκανε έρευνα για την ταινία «Τιτανικός», ενώ είναι ο ιδιοκτήτης της Triton Submarines, μιας εταιρείας που κατασκευάζει υποβρύχια για έρευνα και τουρισμό.

Όπως αποκάλυψε, από τη Δευτέρα είχε στείλει ένα email σε συναδέλφους τους λέγοντας: «Χάσαμε κάποιους φίλους» και «Είναι στον πυθμένα σε κομμάτια αυτή τη στιγμή».

Keywords
Αναζητήσεις
titanikos-oi-provlepseis-tou-tzeims-kameron-prin-tin-tragodia.htm
Τυχαία Θέματα