Τη Φάρμα Κουκάκη εξαγόρασε η EOS Capital Partners
Η EOS Capital Partners και η Φάρμα Κουκάκη ολοκλήρωσαν στρατηγική συμφωνία, για την είσοδο του EOS Hellenic Renaissance Fund II (EHRFII) με πλειοψηφικό ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός νέου κύκλου δυναμικής ανάπτυξης.
Η επένδυση αυτή, εντάσσεται στη στρατηγική της EOS Capital
Η Φάρμα Κουκάκη, με έδρα το Κιλκίς, αποτελεί μία από τις πλέον δυναμικές ελληνικές εταιρίες γαλακτοκομικών προϊόντων, με σταθερή προσήλωση στην ποιότητα, την καινοτομία και τις σύγχρονες παραγωγικές υποδομές.Η εταιρεία διαθέτει διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, από γάλα και στραγγιστό γιαούρτι, επιδόρπια, κεφίρ, φυσικούς χυμούς, σνακ, μέχρι τυροκομικά και βούτυρο.
Ο τζίρος της εταιρίας για το 2025 αναμένεται να ξεπεράσει τα 57εκ. και τα EBITDA τα 7.5 εκ. ευρώ. Οι εξαγωγές της εταιρίας αποτελούν του 20% του τζίρου της εταιρίας σήμερα, και σε περισσότερες από 30 χώρες, με διαρκώς αυξανόμενη τάση τα τελευταία χρόνια.
Στο επίκεντρο της συνεργασίας βρίσκεται η υλοποίηση ενός πενταετούς επενδυτικού πλάνου άνω των 20 εκατομμυρίων με στόχο:
την περαιτέρω ενδυνάμωση της επιτυχημένης παρουσίας της εταιρείας στην εγχώρια αγοράτην ενίσχυση και υποστήριξη της αυξανόμενης ζήτησης στις αγορές του εξωτερικού όπου εξάγονται τα προϊόντα της Φάρμα Κουκάκη (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία)την κατασκευή νέων, σύγχρονων παραγωγικών εγκαταστάσεων και την αξιοποίηση των σύγχρονων τάσεων στη διεθνή αγορά γαλακτοκομικώνΤο νέο επενδυτικό πλάνο προβλέπει σημαντικές επενδύσεις σε τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, αύξηση παραγωγικής δυναμικότητας και δημιουργία νέων προϊόντων με στόχο την ισχυρή ανάπτυξη των μεγεθών σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, εδραιώνοντας τη θέση της Φάρμα Κουκάκη ως μία από τις ισχυρότερες ελληνικές εταιρίες του κλάδου.
Διασφαλίζοντας τη συνέχεια του οράματος, των αξιών και της επιχειρηματικής δυναμικής της εταιρείας, η διοικητική ομάδα με επικεφαλής τον ιδρυτή, κ. Αθανάσιο Κουκάκη, πλαισιωμένη με την ενεργή υποστήριξη της EOSCapitalPartners σε στρατηγικό επίπεδο, αναλαμβάνει την υλοποίηση του νέου επενδυτικού κύκλου, ο οποίος έρχεται σε συνέχεια της σταθερής πορείας επιτυχημένου μετασχηματισμού και οικονομικής ενδυνάμωσης, με τους κρίσιμους δείκτες αποδοτικότητας και μόχλευσης να την κατατάσσουν στις κορυφαίες του κλάδου.
Oκ. Γιάννης Παπαδόπουλος, Senior Partner, EOS Capital Partners, δήλωσε:
«Επενδύουμε στη Φάρμα Κουκάκη διότι πιστεύουμε στο επιχειρηματικό της μοντέλο και, πρωτίστως, στους ανθρώπους της. Πρόκειται για μια εταιρεία με εξαιρετικό προϊοντικό χαρτοφυλάκιο και διοίκηση με άριστη γνώση της αγοράς και αποδεδειγμένη πορεία επιτυχιών, βασισμένη στον συστηματικό σχεδιασμό και τη συνεπή υλοποίηση.
Ο ρόλος μας είναι να παράσχουμε τους πόρους και τη στρατηγική στήριξη ώστε η ομάδα διοίκησης να συνεχίσει να αναπτύσσει δυναμικά την εταιρεία και να δημιουργεί αξία, όπως αποτυπώνεται ιστορικά στις υψηλές της επιδόσεις.
Ο κ. Αθανάσιος Κουκάκης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος, Φάρμα Κουκάκη, σημείωσε:
«Η σημερινή συμφωνία αποτελεί αναγνώριση της προσπάθειας των εργαζομένων μας και της ποιότητας της δουλειάς μας. Επιλέξαμε την EOS Capital Partners ως στρατηγικό εταίρο διότι μοιραζόμαστε την ίδια φιλοσοφία για μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάπτυξη και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να χτίσουμε μια ακόμη μεγαλύτερη και ισχυρότερη εταιρεία, διατηρώντας αναλλοίωτο τον χαρακτήρα μας.
Έχοντας θωρακίσει τα θεμελιώδη μεγέθη μας, είμαστε πλέον ώριμοι να αξιοποιήσουμε την ώθηση που μας προσφέρει η επένδυση για τον επόμενο κύκλο ανάπτυξης που προβλέπει το επιχειρηματικό μας πλάνο».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Εθνική σύνταξη: Ποια τα ποσά από 1η Ιανουαρίου 2026 – Ποιοι συνταξιούχοι λαμβάνουν την αύξηση
- Η Engel & Völkers καταγράφει την ισχυρότερη ετήσια επίδοση στην ιστορία της για το οικονομικό έτος 2025
- Δημοσκόπηση: Ισχυρό προβάδισμα για ΝΔ – Τρίτη η Πλεύση Ελευθερίας – Η εικόνα για Καρυστιανού, Τσίπρα
- Αρκτούρος: Έρευνα με δεδομένα 22 ετών δείχνει ότι η αύξηση των αρκούδων στην Ελλάδα δεν σημαίνει περισσότερες ζημιές
- Ταξί: 48ωρο «χειρόφρενο» στην Αττική – Απεργία σήμερα και αύριο
- Μητσοτάκης σε Τασούλα: «Να αποφύγουμε τα χειρότερα στις σχέσεις ΕΕ – ΗΠΑ»
- Τραμπ για Γροιλανδία: Οι Ευρωπαίοι δεν θα αντισταθούν πολύ
- Αυτή η Αριστερά δεν έχει μέλλον
- Η Κίνα προσεκλήθη να συμμετάσχει στο "Συμβούλιο Ειρήνης" του Τραμπ
- Η Ελίν ανάμεσα στους True Leaders
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Emea.gr
- Τη Φάρμα Κουκάκη εξαγόρασε η EOS Capital Partners
- Γαλλία: Απαράδεκτες οι απειλές Τραμπ περί επιβολής δασμών 200% στα κρασιά και τις σαμπάνιες
- Μητσοτάκης σε Τασούλα: Να πρυτανεύσει ο διάλογος για να αποφύγουμε τα χειρότερα στις σχέσεις Ε.Ε.-ΗΠΑ
- Δένδιας: Η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμά της για την επέκταση των χωρικών υδάτων και σε άλλες περιοχές της επικράτειας
- Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών: Μειώθηκε το έλλειμμα στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2025
- ΑΔΜΗΕ: Ξεκινά ο διαγωνισμός για τους Σταθμούς Μετατροπής της διασύνδεσης Κορίνθου-Κω
- Τελευταία Νέα Emea.gr
- Τη Φάρμα Κουκάκη εξαγόρασε η EOS Capital Partners
- Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών: Μειώθηκε το έλλειμμα στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2025
- Μητσοτάκης σε Τασούλα: Να πρυτανεύσει ο διάλογος για να αποφύγουμε τα χειρότερα στις σχέσεις Ε.Ε.-ΗΠΑ
- Δένδιας: Η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμά της για την επέκταση των χωρικών υδάτων και σε άλλες περιοχές της επικράτειας
- ΑΔΜΗΕ: Ξεκινά ο διαγωνισμός για τους Σταθμούς Μετατροπής της διασύνδεσης Κορίνθου-Κω
- Γαλλία: Απαράδεκτες οι απειλές Τραμπ περί επιβολής δασμών 200% στα κρασιά και τις σαμπάνιες
- Μπρούκλιν Μπέκαμ: Δεν θέλω να συμφιλιωθώ με την οικογένειά μου
- Κίεβο: Χωρίς θέρμανση χιλιάδες σπίτια στους -14 μετά από ρωσική επίθεση
- Σχεδιαστές και σταρ αποχαιρετούν τον Βαλεντίνο
- Αντιδράσεις και στο εξωτερικό: Πρωτοσέλιδο στην Euractiv έγιναν οι δηλώσεις Καρυστιανού περί αμβλώσεων
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- «Πέταξε» ο τουρισμός: 23 δισ. ευρώ εισπράξεις στο εντεκάμηνο και νέο ρεκόρ για το 2025
- Γιατί η σκληρή δουλειά δεν αρκεί: Οι «άγραφοι κανόνες» της καριέρας
- Ουκρανία: Η επίλεκτη μονάδα «Alpha» προκάλεσε πέρυσι πλήγμα 4 δισ. δολαρίων στην ρωσική αεράμυνα
- Καιρός: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ – Καταιγίδες, πυκνά χιόνια και θυελλώδες άνεμοι
- Στα 2,7 δισ. ευρώ η αξία της αγοράς ακτινιδίων της Ευρώπης έως το 2035
- Το μεγάλο ξεπούλημα: Βουτιά για τις μετοχές, σφυροκόπημα για δολάριο, ομόλογα – Όλοι τρέχουν στον χρυσό
- Τουρισμός: «Χρυσές» εισπράξεις 23 δισ. στο 11μηνο του 2025 – Θεαματική άνοδος 28% τον Νοέμβριο
- Μπέσεντ: "Ηρεμήστε με την υστερία" για τη Γροιλανδία, "πάρτε μια βαθιά ανάσα"
- Hellenic Train: Ακυρώνονται δρομολόγια στη γραμμή Διακοπτό-Καλάβρυτα-Διακοπτό λόγω πτώσης δέντρου
- Στρατηγική συνεργασία του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς



