Τι δείχνει η αγορά μετοχών της Aegean, μπουλντόζες στην Ακτή Β΄ Βούλας, εμπορικός «πόλεμος» Ε.Ε. – Κίνας

10:20 5/10/2023 - Πηγή: Emea.gr

Η αγορά μετοχών της Aegean «δείχνει» κάτι για τα warrants;
Περισσότερους από 11,9 εκατομμύρια επιβάτες μετέφερε η Aegean κατά τη διάρκεια του εφετινού εννεαμήνου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου έναντι 9,2 εκατομμύρια επιβάτες το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα. Μέγεθος αυξημένο κατά 30% σε ετήσια βάση. Ακόμη πιο σημαντικό είναι το στοιχείο σε επίπεδο πληρότητας, καθώς κατά το φετινό 9μηνο ανερχόταν σε 83% έναντι 78% το αντίστοιχο χρονικό διάστημα

του 2022. Υπενθυμίζεται πως ο συντελεστής πληρότητας ορίζεται ως το σύνολο των επιβατοχιλιομέτρων προς τις διαθέσιμες χιλιομετρικές θέσεις, τόσο σε προγραμματισμένες, όσο και σε πτήσεις τσάρτερ.

Ο παράγοντας φορτίου αντανακλά -ουσιαστικά- το ποσοστό των διαθέσιμων θέσεων μιας αεροπορικής εταιρείας να πουλήσει στις πτήσεις της κατά τη διάρκεια μιας δεδομένης χρονικής περιόδου. Πρόκειται για make or break παράγοντα, που καθορίζει τον βαθμό επιτυχίας μιας αεροπορικής εταιρείας στην ευρύτερη αγορά.

Μάλιστα, σχετική ανάλυση που έλαβε πρόσφατα χώρα στις ΗΠΑ, έδειξε ότι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, όπως λ.χ. οι American Airlines, Delta Airlines, Southwest και United χρειάζονται συντελεστή φορτίου μεταξύ 72,5% και 78,9% προκειμένου οι πτήσεις τους να μην είναι ζημιογόνες.

Επίσης, δεν ξέρω εάν έχετε παρατηρήσει πως τελευταία καταγράφεται κινητικότητα σε επίπεδο αγοράς μετοχών από μέρους εταιρείας που είναι συνδεδεμένη με την οικογένεια που εν πολλοίς διαχειρίζεται τις τύχες της Aegean. Λέτε, άραγε, να είναι τυχαίο σε σχέση και με τα warrants που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο; Κομματάκι δύσκολο θα έλεγα…

Οι μπουλντόζες… έπιασαν δουλειά στην Ακτή Β’ Βούλας
Σε χρόνο-ρεκόρ η Athens Beach Club A.Ε ξεκίνησε τις κατασκευαστικές εργασίες αναφορικά με την ανάπλαση της Ακτής Β’ Βούλας, ελάχιστες ημέρες έπειτα από την έγκριση της σχετικής οικοδομικής άδειας.

Υπενθυμίζεται πως η Athens Beach Club A.Ε. σχεδιάζει να δημιουργήσει έναν πρότυπο χώρο, όπου με μικρής κλίμακας παρεμβάσεις, θα αναδείξει το παραθαλάσσιο τοπίο. Επιπροσθέτως, δημιουργούνται σημαντικοί χώροι πρασίνου με πρόσθετες φυτεύσεις.

Απώτερος στόχος είναι η Ακτή Β’ Βούλας να καταστεί ένας καινούριος παραλιακός προορισμός, που θα διαθέτει υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς επίσης και ξεχωριστές προτάσεις και εμπειρίες ψυχαγωγίας, ευεξίας και εστίασης.

Ξεχωριστή έμφαση δίνεται στην εφαρμογή αυστηρών κανόνων περιβαλλοντικής προστασίας, δια μέσω της υιοθέτησης βιώσιμων πρακτικών που -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνουν αυξημένο ποσοστό πρασίνου κατά ~30%. Σημειώνεται πως ο κεντρικός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έχει γίνει από τα γραφεία Athens Creative και PILA Studio, ενώ η φυτοτεχνική μελέτη από τους Simon Rackham Landscape Architects.

Διευρύνεται ο εμπορικός πόλεμος Ε.Ε. – Κίνας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε επίσημα έρευνα κατά των επιδοτήσεων για τις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (BEV), προερχόμενα από την Κίνα. Ο σκοπός της έρευνας είναι διττός: Αφενός μεν να προσδιορίσει εάν οι αλυσίδες αξίας BEV στην Κίνα επωφελούνται από παράνομες επιδοτήσεις και αφετέρου δε εάν η εν λόγω επιδότηση προκαλεί ή ακόμη και απειλεί να προκαλέσει οικονομική ζημία στους παραγωγούς BEV που εδρεύουν στην Κοινότητα.

Όπως επισημαίνουν κύκλοι της Ε.Ε., στην περίπτωση που και τα δύο αποδειχθούν αληθή, τότε θα εξεταστούν οι πιθανές συνέπειες και ο ανάλογος αντίκτυπος των μέτρων στους εισαγωγείς, χρήστες και καταναλωτές ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία στην Κοινότητα.

Με βάση τα πορίσματα της έρευνας, η Επιτροπή θα διαπιστώσει εάν είναι προς το συμφέρον της ΕΕ να διορθώσει τις επιπτώσεις των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών που διαπιστώθηκαν με την επιβολή δασμών κατά των επιδοτήσεων στις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία από την Κίνα.

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει ξεχωριστή σημασία στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς -δικαίως- θεωρεί πως συγκεντρώνει τεράστιες δυνατότητες για τη μελλοντική ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης και την ευρύτερη «πράσινη» βιομηχανική ηγεσία. Προς αυτή την κατεύθυνση, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων της Ε.Ε. και οι συναφείς τομείς ήδη επενδύουν και καινοτομούν για την πλήρη ανάπτυξη αυτού του δυναμικού.

4+1 βήματα για καλύτερη ρύθμιση του τομέα των προϊόντων ατμισμού
Την διαμόρφωση και εφαρμογή ενός πιο «έξυπνου» ρυθμιστικού πλαισίου για τα προϊόντα ατμού που θα βοηθήσει τις κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο να επιτύχουν τους στόχους τους για την επίτευξη ενός Smokefree 2030, ζήτησε ο Kingsley Wheaton, Chief Strategy & Growth Officer της British American Tobacco (BAT) κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Παγκόσμιο Tobacco & Nicotine Forum 2023 (GTNF) που έλαβε χώρα στη Νότιο Κορέα.

Συγκεκριμένα, το στέλεχος της BAT σκιαγράφησε ένα σχέδιο για το πώς οι ρυθμιστικές αρχές και οι κυβερνήσεις θα μπορούσαν να ρυθμίσουν καλύτερα τα προϊόντα ατμού και να βοηθήσουν τους καπνιστές να στραφούν σε λιγότερο επικίνδυνα προϊόντα.

Ο κ. Wheaton ανέπτυξε ένα εκτενές σχέδιο ρύθμισης πέντε σημείων, που αφορούν σε: «Τεχνολογία και λειτουργικότητα στη συσκευή: τα προϊόντα ατμού θα πρέπει να είναι προσβάσιμα μόνο σε ενήλικες. Μεγαλύτερος βαθμός αναγνώρισης ότι οι γεύσεις αποτελούν έναν σημαντικό μοχλό υιοθέτησης για τους καπνιστές που αναζητούν εναλλακτικές. Το τρίτο είναι σε επίπεδο παραγωγής και εισαγωγής: διασφάλιση ότι τα μη συμμορφούμενα προϊόντα δεν μπορούν να φτάσουν στην αγορά εξαρχής. Τέταρτον, όπου δεν υπάρχουν ήδη περιορισμοί, οι ρυθμιστικές αρχές μπορεί να θέλουν να εξετάσουν ποιος θα πρέπει να είναι σε θέση να πουλά προϊόντα ατμού και πού. Οι εύλογες διασφαλίσεις στο σημείο πώλησης θα βοηθούσαν να διασφαλιστεί ότι αυτά τα προϊόντα πωλούνται μόνο σε ενήλικες καταναλωτές.

Λύσεις, όπως λ.χ. η αδειοδότηση λιανικής και οι τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου θα πρέπει να εξεταστούν σοβαρά. Τέλος, οι κυβερνήσεις πρέπει να ασκήσουν τη δύναμή τους και να διασφαλίσουν ότι οι καταναλωτές αγοράζουν νόμιμα προϊόντα. Τέτοια μέτρα θα πρέπει να εφαρμόζονται αυστηρά και όσοι δεν συμμορφώνονται θα πρέπει να αντιμετωπίζουν σημαντικές κυρώσεις».

Keywords
Αναζητήσεις
ti-deichnei-i-agora-metochon-tis-aegean-boulntozes-stin-akti-v-voulas-eborikos-polemos-ee--kinas.htm
Τυχαία Θέματα