Στροφή σε εισηγμένες με σημαντικά κέρδη και προοπτικές ανάπτυξης στο ΧΑ

08:37 4/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Σε επιχειρηματικές εξελίξεις και επιμέρους μετοχές εκτιμάται ότι θα εστιάσουν οι επενδυτές στο ΧΑ καθώς το κλίμα υποβοηθούν εκτιμήσεις για καλά νέα από τον πληθωρισμό μετά και την πτώση των τιμών σε αργό πετρέλαιο και φυσικό αέριο και τον καλό καιρό που βοήθησε μέχρι τώρα στον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας για θέρμανση.

Στις διεθνείς αγορές πάλι ο αρχικός ενθουσιασμός για γρήγορη μείωση των επιτοκίων ακριβώς λόγω της μείωσης του πληθωρισμού,

ξεθώριασε χθες με τα πρακτικά της Fed να μην περνούν την εικόνα που θα ήθελαν οι αγοραστές. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πτώση στη Wall Street συνεχίστηκε και έπληξε και το δείκτη Dow Jones με πτώση 0,76% που στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε απλώς υποχωρήσει οριακά.

Δείτε εδώ τι έγινε εχθές στη συνεδρίαση του ΧΑ

Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed που δόθηκαν στη δημοσιότητα δεν πέρασαν κανένα ξεκάθαρο μήνυμα. Μάλιστα οι συμμετέχοντες στην Επιτροπή της, είχαν πολλές διαφορετικές απόψεις αν και γενικά συμφωνούσαν ότι ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει. Ωστόσο πότε θα μειωθούν τα επιτόκια και πόσο δεν προέκυπτε και κάπως έτσι οι αγορές άρχισαν να υποχωρούν.

Υπάρχει βεβαίως και αυξημένο γεωπολιτικό ρίσκο. Οι τιμές στο αργό πετρέλαιο μέχρι τώρα έχουν κρατηθεί σε φυσιολογικά επίπεδα, προς απογοήτευση των κερδοσκόπων και όλων όσων ποντάρισαν διεθνώς σε άνοδο που μέχρι τώρα δεν ήρθε. Ωστόσο χθες παρατηρήθηκε έντονη ημερήσια άνοδος πάνω από 3% αν και η τιμή του Brent που ξεπέρασε τα 78 δολάρια το βαρέλι παραμένει σε φυσιολογική ζώνη τιμών. Αιτία για τη μεγάλη ημερήσια άνοδο, είναι η βομβιστική επίθεση στο Ιράν, που μπορεί να περιπλέξει την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Με αυτό το σκεπτικό η Wall Street ενώ συνέχισε να δίνει βάρος στις φαρμακοβιομηχανίες και στις εταιρίες του κλάδου υγείας, στράφηκε και προς τις πετρελαϊκές εταιρίες που επανήλθαν στο προσκήνιο με ημερήσια κέρδη. Στους κερδισμένους και η Star Bulk Carriers του Πέτρου Παππά.

Keywords
Αναζητήσεις
strofi-se-eisigmenes-me-simantika-kerdi-kai-prooptikes-anaptyxis-sto-cha.htm
Τυχαία Θέματα