Στο Νταβός μεταβαίνει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

08:32 17/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο πρωθυπουργός αναχωρεί το απόγευμα για το Νταβός της Ελβετίας, όπου αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή θα συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF). Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισημάνει κατά τις επαφές του στο φόρουμ, ότι η Ελλάδα σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από συγκρούσεις, πολύ-κρίσεις και νέες υπό διαμόρφωση γεωπολιτικές πραγματικότητες στην ευρύτερη περιοχή, αναδεικνύεται σε δύναμη αξιοπιστίας και πυλώνα σταθερότητας στην Ευρώπη και στην

ευρύτερη περιοχή.

Στην διοργάνωση του WEF βασικό θέμα αναδεικνύεται η ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης, καθώς η φετινή χρονιά έχει προγραμματισμένες πολλές κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις, περιλαμβανομένων των ευρωεκλογών του Ιουνίου, με αποκορύφωμα τις προεδρικές κάλπες στις Ηνωμένες Πολιτείες το προσεχές φθινόπωρο.

Ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις, και τις δύο ημέρες παραμονής του στο Νταβός, με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες, όπως ανώτατα στελέχη μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της τεχνολογίας και της ενέργειας, οι οποίοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα.

Τα κεκτημένα της προηγούμενης χρονιάς, όπως η ανακτηθείσα επενδυτική βαθμίδα και οι ρυθμοί ανάπτυξης που ξεπερνούν τον μέσο όρο της ΕΕ, δίνουν την ευκαιρία στον πρωθυπουργό να παρουσιάσει με «άλλο αέρα» τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τους στόχους της νέας τετραετίας της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί επίσης με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και θα συμμετάσχει σε δημόσιες συζητήσεις για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο, για τους στόχους του ενεργειακού μετασχηματισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον ρόλο της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας.

Επιπρόσθετα, την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει σε πάνελ για την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ, στο οποίο θα λάβει μέρος και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς. Προγραμματισμένη για το μεσημέρι της ίδιας ημέρας είναι συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχισυντάκτη του γνωστού περιοδικού για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας Foreign Policy, κ. Ravi Agrawal.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι κατά την παρουσία του στο Νταβός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να παραχωρήσει συνεντεύξεις σε μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, (CNN και Bloomberg).

Keywords
Αναζητήσεις
sto-ntavos-metavainei-simera-o-kyriakos-mitsotakis-gia-to-pagkosmio-oikonomiko-foroum.htm
Τυχαία Θέματα