ΣΕΠΕ: Παρουσίασε λεύκωμα για την ψηφιακή τεχνολογία στην Ελλάδα

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) παρουσίασε λεύκωμα με τίτλο «O Κλάδος της Ψηφιακής Τεχνολογίας στην Ελλάδα: Πρόσωπα και Ιστορίες», στο πλαίσιο του digital economy forum 2023: Shaping Greece’s Digital Future, που διοργανώθηκε τη Δευτέρα στο Athenaeum InterContinental

Athens Hotel.

Όπως επισημαίνεται από τον Σύνδεσμο, το λεύκωμα «O Κλάδος της Ψηφιακής Τεχνολογίας στην Ελλάδα: Πρόσωπα και Ιστορίες» αποτελεί μία ιστορική αναδρομή της ψηφιακής Ελλάδας, έναν οδηγό για τον νέο και καθοριστικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η βιομηχανία ψηφιακής τεχνολογίας τα επόμενα χρόνια.

Στις 350 σελίδες του συμπεριλαμβάνονται περισσότερες από 250 φωτογραφίες αρχειακού υλικού, καθώς και 96 συνεντεύξεις, ανάμεσά τους και της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, υπό την Αιγίδα της οποίας υλοποιήθηκε η συγκεκριμένη έκδοση. Περισσότερες από 3.000 ώρες έρευνας από μία 16μελή ομάδα εργασίας καταγράφει και παρουσιάζει την Ψηφιακή Ιστορία της Ελλάδας.

Η έκδοση αποτελεί μία ιστορική στιγμή, στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο κλάδος ψηφιακής τεχνολογίας, οι επιχειρήσεις και τα στελέχη που τον δημιούργησαν, τον ανέπτυξαν και συνεχίζουν να τον αναδεικνύουν ως κρίσιμο πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, Γιώτα Παπαρίδου, στάθηκε στο ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα «φωτίζει» τον κλάδο της ψηφιακής βιομηχανίας στην Ελλάδα.

«Παραφράζοντας τον Κομφούκιο θα έλεγα πως “δεν υπάρχει καλύτερος δρόμος για να ορίσεις το μέλλον από το να μελετήσεις το παρελθόν”. Αυτός ήταν και ο στόχος μας σε αυτήν την ιστορική έκδοση· μέσα από τον αυτό- στοχασμό και την ανασκόπηση, να αναδείξουμε τους ανθρώπους που έχτισαν την ψηφιακή βιομηχανία της Ελλάδας και ταυτόχρονα να φωτίσουμε την ιστορική πορεία του κλάδου στη χώρα, με σκοπό αυτό να λειτουργήσει ως οδηγός στο νέο καθοριστικό ρόλο, τον οποίον καλείται να διαδραματίσει τα επόμενα χρόνια. Αυτόν του καταλύτη, της αναγκαίας συνθήκης, του κοινού παρονομαστή για την ανάπτυξη της Εθνικής οικονομίας και την ευημερία της Ελληνικής κοινωνίας».

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κύριος Δημήτρης Παπαστεργίου, εξέφρασε το θαυμασμό του για το λεύκωμα, τονίζοντας πως ο ψηφιακός βοηθός myAIgov είναι «κλειδί» για την επόμενη μέρα στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας.

«Μέσα στις σελίδες αυτές είδα την πορεία του κλάδου στον τόπο. Είδα τον πρώτο μου υπολογιστή, τους πρωτεργάτες του κλάδου, την ιστορία της πληροφορικής. Βγήκαμε μπροστά και δείξαμε ότι η Ελλάδα μπορεί. Το gov.gr ήταν ο πρώτος σταθμός στην ψηφιακή διακυβέρνηση της χώρας. Τώρα, σειρά έχει το myAIgov ως επόμενος κομβικός σταθμός»

Keywords
Αναζητήσεις
sepe-parousiase-lefkoma-gia-tin-psifiaki-technologia-stin-ellada.htm
Τυχαία Θέματα