Πρέσβης Σαουδικής Αραβίας: Οι σχέσεις με την Ελλάδα έχουν κάνει διαδοχικά «άλματα»

14:09 1/10/2022 - Πηγή: Emea.gr

Τη σημασία «της στρατηγικής εταιρικής σχέσης» Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας, αναδεικνύει ο Σαουδάραβας πρέσβης, Δρ. Σαάντ Αλαμάρ (Saad Alammar). Με αφορμή την Εθνική Εορτή της Σαουδαραβικής Αραβίας στις 23 Σεπτεμβρίου, ο Σαάντ Αλαμάρ στέλνει το μήνυμα πως «οι σαουδαραβοελληνικές σχέσεις έχουν κάνει διαδοχικά άλματα σε σύντομο χρονικό διάστημα». Ειδικότερα, ο πρεσβευτής της Σαουδικής Αραβίας εν Ελλάδι χαιρετίζει τη σύσταση του Συμβουλίου Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των δύο χωρών, το οποίο υπογράφηκε κατά την πρόσφατη

επίσκεψη της διάδοχου του θρόνου, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, στην Αθήνα, τον Ιούλιο, καθώς και τις συμφωνίες που υπεγράφησαν πρόσφατα μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς της ενέργειας, των επενδύσεων, του τουρισμού, των θαλάσσιων μεταφορών, του πολιτισμού και άλλων. Στο σημείο αυτό, δεν παραλείπει να υπογραμμίσει και τη σύσταση Εμπορικού Γραφείου του Βασιλείου στην Ελλάδα. «Αυτά κι άλλα πολλά, αντικατοπτρίζουν τη δύναμη της βαρύνουσης σημασίας στρατηγική εταιρική σχέση που έχουν επιτύχει το Βασίλειο κι η Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναφερθείς στον εορτασμό από την πρεσβεία της εθνικής εορτής της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα, ο Σαάντ Αλαμάρ εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίηση για τη «μεγάλη παρουσία» κατά τη διάρκεια της δεξίωσης «Ελλήνων φίλων, πολιτικών, στρατιωτικών αξιωματούχων, υπουργών, επιχειρηματιών, σεπτού ιερατείου, διαπιστευμένων πρέσβεων στην Ελλάδα και μελών του διπλωματικού σώματος και όλων των παρευρισκομένων φίλων από την Ελλάδα. «Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς» αναφέρει ο Σαουδάραβας πρέσβης και δράττοντας της ευκαιρίας, εκφράζει ειλικρινείς ευχές για συνεχή ευημερία και πρόοδο στην κυβέρνηση και στον λαό της Ελλάδος.

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR.

Keywords
Τυχαία Θέματα