Ποια προβεβλημένα πρόσωπα έμειναν εκτός Βουλής από όλα τα κόμματα

15:48 22/5/2023 - Πηγή: Emea.gr

Πρώην βουλευτές, πρώην υπουργοί, σελέμπριτις και προβεβλημένα στελέχη έδωσαν χθες την μάχη του σταυρού και βγήκαν χαμένοι. Δείτε τα ηχηρά ονόματα.

Στην Α’ Αθηνών έδωσαν μάχη και έχασαν ο πρώην Υπουργός Νίκος Φίλης, η πρώην ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα και ο πρώην Υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης από το ΠΑΣΟΚ.
Στον

Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών εκτός έμειναν οι Πάνος Σκουρλέτης, Μάριος Αθανασίου, Άννα Χατζησοφιά και Μπαλάφας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκτός έμεινε και ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ.
Στον Β2 Δυτικό Τομέα Αθηνών την μάχη του σταυρού έχασαν οι Δημήτρης Βίτσα, Παναγιώτης Κουρουμπλής και η Χαρά Καφαντάρη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ίδια μοίρα είχε ο Μιχάλης Καρχιμάκης του ΠΑΣΟΚ, ακόμα ατύχησε ο Βαγγέλης Σερίφης ή dj Rico από το ΚΚΕ.
Στον Β3 Νότιο Τομέα Αθηνών, εκτός έμειναν οι Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο ηθοποιός Σταύρος Νικολαΐδης και Γρηγόρης Ψαριανός από την Νέα Δημοκρατία, οι Γιάννης Ματζουράνης, Χατζηχατζόγλου Μιθριδάτης, Στέφανος Τζουμάκας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Α’ Πειραιώς είχαμε την μη εκλογή της Νόνης Δούνια να αποτελεί έκπληξη, ενώ στην Β’ Πειραιώς εκτός έμειναν ο Γιάννης Τραγάκης και ο Τρύφωνας Αλεξιάδης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Λοιπές εκπλήξεις πανελλαδικά

Σε όλη την Ελλάδα δεκάδες άτομα έμειναν εκτός, όπως ο Ευάγγελος Αντώναρος στην Ανατολική Αττική, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία εκτός έμειναν οι Σπήλιος Λιβανός από την ΝΔ και Γιώργος Βαρεμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη Ζάκυνθο έμεινε εκτός, ο Σταύρος Κοντονής από το ΠΑΣΟΚ, στα Ιωάννινα οι Γιούρκας Σεϊταρίδης και Γιώργος Αμυράς από την ΝΔ είχαν την ίδια τύχη, ενώ οι Βασίλης Σκουντής από το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Ξανθός από τον ΣΥΡΙΖΑ ατύχησαν στον Νομό Ρεθύμνης, εν μέσω εντυπωσιακής νίκης της ΝΔ.
Ο Γιάννης Οικονόμου τέως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απέδειξε πως τα υπουργεία Αθλητισμού και Τύπου αποτελούν «ηλεκτρικές καρέκλες» για τους υποψηφίους, μένοντας εκτός. Η «πέτρα του σκανδάλου» του νομού Χανίων (σ.σ. Διαφωνία με τον Πολάκη για τις υπόλοιπες υποψηφιότητες του Νομού Χανίων), ο Γιώργος Σταθάκης έμεινε εκτός. Οι Διονύσης Τσακνής και Ελένη Γερασιμίδου έμειναν εκτός από το ΚΚΕ, ενώ καλό είναι να δούμε πως εκτός έμειναν και όλα τα προβεβλημένα του ΜέΡΑ 25 όπως οι Γιάνης Βαρουφάκης, Κλέων Γρηγοριάδης, Κρίτων Αρσένης, Ψαραντώνης. Αντίστοιχα εκτός για τους ίδιους λόγους έμειναν οι Βασίλης Παϊτέρης που πολιτεύτηκε με το ΕΑΝ και ο Βασίλης Τσιάρτας που πολιτεύτηκε με την Εθνική Δημιουργία.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα