Οι «καρποί» της συνεργασίας του ΕΟΤ με αεροπορικές εταιρείες και tour operators

18:08 30/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η στενή συνεργασία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) με τις αεροπορικές εταιρείες και τους tour operators φέρνει «χειροπιαστά» αποτελέσματα στον ελληνικό τουρισμό, όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες και tour operators της Μεγάλης Βρετανίας, η Jet2.com & Jet2holidays για το 2023-24.

Συγκεκριμένα, το 2023 οι αφίξεις και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν, η σεζόν μεγάλωσε σε πολλούς προορισμούς της χώρας, ενώ νέοι προορισμοί προστέθηκαν με απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό.

Η Jet2.com & Jet2holidays παρουσίασε για

το 2024 το μεγαλύτερο έως τώρα πρόγραμμα για πτήσεις και διακοπές στην Ελλάδα, αυξάνοντας έτσι την συνεχή παρουσία της στην χώρα. Το πρόγραμμα προσφέρει πάνω από 100 δρομολόγια από 11 αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου σε 14 αεροδρόμια στην Ελλάδα, αλλά και νέους προορισμούς από το αεροδρόμιο του Λίβερπουλ προς την Κέρκυρα, το Ηράκλειο, την Κω, την Ρόδο (κατ’ αποκλειστικότητα), την Ζάκυνθο (κατ’ αποκλειστικότητα), από το Μπέρμινχαμ στη Μυτιλήνη και από το Νιουκάστλ στα Χανιά.

Συνολικά η Jet2.com & Jet2holidays θα δραστηριοποιηθεί φέτος σε 14 ελληνικά αεροδρόμια: Αθήνα, Κέρκυρα, Χανιά, Ηράκλειο, Κεφαλονιά, Χαλκιδική, Κω, Καλαμάτα, Λέσβο, Πρέβεζα, Ρόδο, Σκιάθο, Σαντορίνη και Ζάκυνθο. Παράλληλα, το πλήρως εκτεταμένο πρόγραμμα του 2024 δείχνει αύξηση της δυναμικής κατά 12% συγκριτικά με το 2023, αφού ο βρετανικός tour operator έχει στην διάθεσή του πάνω από 1,52 εκατ. θέσεις προς πώληση στην Ελλάδα το 2024, με σχεδόν 320 πτήσεις εβδομαδιαίως κατά την περίοδο υψηλής ζήτησης.

Ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Δημήτρης Φραγκάκης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για αυτή την εξέλιξη και έκανε λόγο για αξιοσημείωτη ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

«Με μεγάλη χαρά διαπιστώνουμε την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας μας με τη Jet2.com & Jet2holidays, καθώς η παρουσία της συμβάλλει καταλυτικά στην επίτευξη των στρατηγικών μας στόχων. Η δέσμευση της εταιρίας σχετικά με την επέκταση της τουριστικής περιόδου και τη διάδοση νέων προορισμών της Ελλάδας, εναρμονίζεται πλήρως με το όραμά μας.

Η επιτυχία του προγράμματος συνδιαφήμισης επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας μας και παίζει σημαντικό ρόλο στην αξιοσημείωτη ανάπτυξη της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας για ακόμη μία χρονιά».

Ο Steve Heapy, CEO της Jet.2com & Jet2holidays, δήλωσε ανυπόμονος για να παρουσιαστεί στο βρετανικό κοινό το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής πρόγραμμα της εταιρίας στην Ελλάδα.

«Ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε στο βρετανικό κοινό το μεγαλύτερο έως τώρα πρόγραμμα μας στην Ελλάδα. Η μακρόχρονη συνεργασία μας με τον ΕΟΤ και το ετήσιο πρόγραμμα συνδιαφήμισης, με το οποίο προβάλλουμε όλα όσα έχει να προσφέρει αυτός ο θαυμάσιος προορισμός, είναι μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη και την επιτυχία μας».

Keywords
Αναζητήσεις
oi-karpoi-tis-synergasias-tou-eot-me-aeroporikes-etaireies-kai--tour-operators.htm
Τυχαία Θέματα