Οι ΗΠΑ στοχεύουν κινέζικες τράπεζες για να σταματήσουν τη βοήθεια προς τη Ρωσία

12:44 23/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Προκειμένου να πιέσουν την Κίνα να άρει την υποστήριξη της προς τη Ρωσία, οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποκλείσουν κινέζικες τράπεζες σε παγκόσμιο επίπεδο, αποκόπτοντας τις από το δολάριο ώστε να σταματήσει η στρατιωτική ενίσχυση του Πεκίνου προς τη Μόσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal, την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ,

Άντονι Μπλίνκεν, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση της Κίνας για την υποστήριξη της προς τη ρωσική αμυντική βιομηχανία, επισημαίνοντας ότι η Κίνα ενισχύει περισσότερο από κάθε χώρα τη Μόσχα, παρέχοντας κρίσιμης σημασίας εξαρτήματα οπλισμών.

Σημειώνεται ότι ο Μπλίνκεν επισκέπτεται αυτή την εβδομάδα την Κίνα και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα επιχειρήσει να αποτρέψει το εμπόριο, «πατώντας» στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από ΕΕ, ΗΠΑ και άλλες χώρες, αλλά και στην απειλή για «κόψιμο» από το δολάριο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η Κίνα και η Ρωσία ευνοούν τη διεξαγωγή εμπορίου σε γιουάν, αντί για δολάρια, μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, μια προσπάθεια που θα μπορούσε να προστατεύσει τις οικονομίες τους από εν δυνάμει κλιμάκωση αμερικανικών κυρώσεων.

Keywords
Αναζητήσεις
oi-ipa-stochevoun-kinezikes-trapezes-gia-na-stamatisoun-ti-voitheia-pros-ti-rosia.htm
Τυχαία Θέματα