Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι «μεταγραφές» από τα… δεξιά και οι αντιρρήσεις στην Κουμουνδούρου

06:46 22/3/2023 - Πηγή: Emea.gr

Μετά την επανένταξη του Παύλου Πολάκη και την επιστροφή στην ακραία αντιπολιτευτική γραμμή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να σκέπτεται σοβαρά να «κατεβάσει» στις εθνικές εκλογές πρώην «γαλάζια» στελέχη, που εδώ και πολλά χρόνια έχουν απομακρυνθεί από την ΝΔ.

Οι προθέσεις του Αλέξη έχουν γίνει γνωστές στην Κουμουνδούρου και έχουν προκαλέσει αρνητικά σχόλια.

Όπως έχει γίνει γνωστό, πολύ κοντά στα ψηφοδέλτια

του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, βρίσκονται ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο Σάββας Τσιτουρίδης, αλλά και ο Χρήστος Ζώης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης στην προοπτική αυτή αντιδρούν έντονα παλαιά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως ο πρώην υπουργός και ηγετικό στέλεχος της εσωκομματικής τάσης «Ομπρέλα», Νίκος Φίλης και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Επίσης, όπως μαθαίνουμε και νεότερα στελέχη, όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και η Ρένα Δούρου, τάσσονται κατά της δεξιάς διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικά για την περίπτωση του Άρη Σπηλιωτόπουλου, πολλά στελέχη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζουν ότι θα γίνει ιδιαίτερη «ζημιά», καθώς έχει ταυτιστεί με «δύσκολες» στιγμές της ΝΔ.

Εκτός όμως της δεξιάς στροφής που επιχειρείται από τον πρόεδρο Τσίπρα, η γκρίνια για την επιστροφή Πολάκη συνεχίζεται και εντείνεται.

Μάλιστα, επιτροπή από παλαιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να επισκεφθεί τον Αλέξη και να του εκφράσει την αντίθεση μεγάλης μερίδας στελεχών του κόμματος, αναφορικά με την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά του Σφακιανού πολιτικού.

Πάντως, όπως ακούγεται στην πολιτική πιάτσα, τα χέρια του προέδρου είναι «δεμένα», καθώς το κόμμα δεν «ξεκολλά» από τα χαμηλά ποσοστά, την ίδια ώρα που η ΝΔ καταγράφει σημαντικές απώλειες, λόγω του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Επομένως, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζει κάτι από τον κεντρώο χώρο, στρέφεται και πάλι ολοκληρωτικά στους νέους «αγανακτισμένους»,  ανεβάζοντας στα ύψη τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν, ότι πλέον στην Κουμουνδούρου βλέπουν ότι δεν υπάρχει καμία προοπτική για να κόψουν πρώτοι το νήμα στις εκλογές και προσπαθούν με κάθε τρόπο να ανεβάσουν όσο μπορούν τα ποσοστά τους, ώστε η επερχόμενη ήττα να έρθει με μικρή διαφορά, γεγονός που θα μπορέσει να διαχειριστεί την επόμενη ημέρα ο Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης, στον ΣΥΡΙΖΑ ανταγωνίζονται σε ακραία ρητορική και τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος αυξάνει τα ποσοστά του, «παίρνοντας» κόσμο κυρίως από την Κουμουνδούρου.

Έχουν να δουν ακόμη πολλά τα μάτια μας μέχρι τις κάλπες…

Keywords
Τυχαία Θέματα