Ο Κουτσούμπας, το «άνοιγμα» του ΚΚΕ και η θετική ανταπόκριση του κόσμου

06:47 4/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Μπορεί να έχει περάσει στα «ψιλά», αλλά στον Περισσό συντελούνται σημαντικές πολιτικές αλλαγές το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Δεν μιλάμε φυσικά για αλλαγή πολιτικής «πλεύσης», αναφορικά με τις ιστορικές πολιτικές και κοινωνικές «ρίζες» του ΚΚΕ (μην παρεξηγηθούμε), αλλά για την απόφαση το κόμμα να γίνει πιο εξωστρεφές.

Δηλαδή, ο Περισσός να κάνει ένα μεγαλύτερο «άνοιγμα» προς τους πολίτες, προκειμένου με σύγχρονους όρους και ανανεωμένη επικοινωνιακή πολιτική, να αναδείξει τις θέσεις και τις απόψεις του ΚΚΕ.

Όπως

μαθαίνει η στήλη μας, «αιχμή του δόρατος» αυτής της προσπάθειας θα είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας και πολλά νέα σε ηλικία, αλλά και απόψεις, στελέχη του κόμματος.

Εξάλλου, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, θα είναι ο καλύτερος πρωταγωνιστής μιας τέτοιας προσπάθειας, καθώς διαθέτει χιούμορ (είναι η ψυχή της παρέας), είναι επικοινωνιακός και έχει φύγει από τις «αγκυλώσεις» του παρελθόντος.

Αποτελεί γεγονός, πως ακόμη και οι πολιτικοί του αντίπαλοι, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον επικεφαλής του ΚΚΕ, που έχει αφήσει εποχή με τα ανέκδοτα του, τις χιουμοριστικές αφηγήσεις του και τα «πειράγματά» του.

Καλές πηγές, λένε στη στήλη μας, ότι ήδη στον Περισσό εργάζονται  «πυρετωδώς» νέοι άνθρωποι, συνεπικουρούμενοι από παλαιότερους, οι οποίοι θα επικοινωνήσουν τις θέσεις του κόμματος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Στον προγραμματισμό εντάσσονται και εμφανίσεις του Δημήτρη Κουτσούμπα και άλλων στελεχών, σε ψυχαγωγικές εκπομπές, που διαθέτουν όμως ποιότητα και ήθος.

Στο πλαίσιο αυτό είδαμε τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ στην πολύ αξιόλογη εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, ο οποίος αναφέρθηκε στις θέσεις του κόμματός του.

Μάλιστα, είναι από τις ελάχιστες φορές, που στέλεχος του ΚΚΕ και ειδικά ο επικεφαλής του κόμματος, άφησε «ανοικτό» το ενδεχόμενο συνεργασίας σε μελλοντική κυβέρνηση συνεργασίας.

Φυσικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας, υπογράμμισε με έμφαση στην Ναταλία Γερμανού, ότι για να συνεργαστεί το ΚΚΕ θα πρέπει να υπάρξουν πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις και να γίνουν δεκτές «πάγιες» θέσεις του κόμματος του.

Η ουσία πάντως είναι, ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια το ΚΚΕ δεν λέει προκαταβολικά «όχι σε όλα» και αυτό αποτελεί ενδεικτικό των αλλαγών που έρχονται σταδιακά στον Περισσό.

Η νέα τακτική που ακολουθεί το ΚΚΕ φαίνεται να έχει θετική ανταπόκριση και στους πολίτες, καθώς στις τελευταίες δημοσκοπήσεις τα ποσοστά του κόμματος αυξάνονται.

Όπως μαθαίνει η στήλη μας, η αλλαγή πολιτικής στάσης και η άνοδος των ποσοστών του ΚΚΕ, δεν έχουν περάσει απαρατήρητα τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από το ΜεΡΑ25, καθώς και από τα μικρότερα κόμματα της αριστεράς.

«Όλοι προσπαθούν να καταλάβουν που το πάει ο Κουτσούμπας και εργάζονται προκειμένου να βρουν το αντίδοτο», μας είπε με νόημα μια πολύ καλή πηγή μας, που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στο χώρο της αριστεράς.

Οι εξελίξεις αναμένονται πολύ ενδιαφέρουσες…

Keywords
Τυχαία Θέματα