Βαρουφάκης: «Η Ελλάδα -σε αντίθεση με το 2015- δεν μπορεί να επιβιώσει στη Ζώνη του Ευρώ»

21:30 3/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Την -αρνητική- άποψή του για την παραμονή της Ελλάδας στη Ζώνη του Ευρώ εξέφρασε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης, έπειτα από ερώτηση που δέχθηκε κατά την αποψινή εκδήλωση-συζήτηση του κόμματός του στο Θέατρο Γκλόρια.

«Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύαμε το 2015, η Ελλάδα πλέον δεν μπορεί να επιβιώσει στη Ζώνη

του Ευρώ. Ουσιαστικά δεν υπάρχει πια Ευρωπαϊκή Ένωση», ήταν η αναφορά/απάντηση σε σχετική ερώτηση του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος ωστόσο δήλωσε επίσης ότι «τη δεδομένη στιγμή, το ζήτημα της εξόδου της χώρας μας από το ευρώ δεν είναι το πλέον επείγον».

«Καταγγέλλουμε τη Νέα Δημοκρατία, των “άριστων” και των “ικανών”, και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει και τον τίτλο του επαναστατικού αριστερού κόμματος αλλά χάνεται σε γενικεύσεις που δεν εφαρμόζονται στον Καπιταλισμό, για αποπολιτικοποίηση της πολιτικής σκηνής ενόψει και των εθνικών εκλογών», ήταν μια χαρακτηριστική δήλωση του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 για τα δύο «μεγάλα» κόμματα.

Κατά την ομιλία του, ο Γιάννης Βαρουφάκης ανέφερε επίσης ότι «πρέπει να παραδεχτούμε πως η Ακροδεξιά ακούει περισσότερο τον κόσμο. Πρέπει και η Αριστερά να το ξανακάνει, γιατί παγκοσμίως η Αριστερά σταμάτησε να ακούει τον κόσμο. Πρέπει να μιλήσουμε στην ψυχή του κόσμου και να του πούμε τι μπορεί να γίνει —για να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής του— τώρα μέσα στον Καπιταλισμό. Δεν μπορείς να παραπέμπεις το να γίνουν όλα αυτά όταν έρθει ο σοσιαλισμός. Δεν πρόκειται να γίνει ποτέ και αυτή είναι η βασική διαφορά μας με το ΚΚΕ. Καταθέτουμε πρόταση δημιουργίας αναπτυξιακής τράπεζας και επίσημη πτώχευση των -έτσι και αλλιώς ήδη- πτωχευμένων συστημικών τραπεζών».

Keywords
Τυχαία Θέματα