Ο Άκης Σκέρτσος στο emea.gr: «Είναι αστείο και επικίνδυνο να χρεώνει ο Τσίπρας στη ΝΔ τον Βαρουφάκη»

17:47 27/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «αστεία» και «επικίνδυνη» την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε λόγο για «αβανταδόρικη» στάση του Γιάνη Βαρουφάκη απέναντι στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας

σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «δεν ξέρω για ποιο λόγο ο κ. Βαρουφάκης αβαντάρει τον κ. Μητσοτάκη. Του δίνει τη δυνατότητα να φέρει ξανά στην επιφάνεια ξαναζεσταμένο φαγητό».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του emea.gr, ο κ. Σκέρτσος σημείωσε πως «είναι προβλήματα της “αριστερής πολυκατοικίας”, που δεν θέλω να σχολιάσω. Ο κ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στις αρχές Απριλίου, ζήτησε ουσιαστικά τη συνεργασία με τον κ. Βαρουφάκη, αμετανόητος για το δράμα του 2015. Είναι σαν να μην έχει μάθει απολύτως τίποτα. Το να χρεώνει στη Νέα Δημοκρατία τον κ. Βαρουφάκη, είναι τουλάχιστον αστείο. Βασικά, όμως, είναι επικίνδυνο».

Αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές και σε ερώτηση του emea.gr για το ποιες κινήσεις θα κάνει η Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να προσέλθουν στις κάλπες όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες και ειδικά οι νέοι, πολλοί εκ των οποίων ήδη εργάζονται σε τουριστικές μονάδες στα νησιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογράμμισε τα εξής: «Εμείς ενθαρρύνουμε κάθε πολίτη να ψηφίσει. Είναι το πιο ιερό και θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα και υποχρέωση ταυτόχρονα. Ο καθένας πρέπει, με βάση τη συνείδησή του, να προσέλθει στις κάλπες και να ψηφίσει αυτό το οποίο κρίνει ως την καλύτερη εθνικά ωφέλιμη επιλογή. Από εκεί και πέρα, το είπα και στην περασμένη ενημέρωση, δεν βλέπω κάποιο λόγο να συζητάμε ιδιαίτερα αυτό το θέμα. Δεν είχε απασχολήσει στις περασμένες εκλογές -που, επίσης, ήταν το Καλοκαίρι- η ψήφος των νέων στα τουριστικά καταλύματα και στις τουριστικές περιοχές».

Ο κ. Σκέρτσος απάντησε και σε ερώτηση σχετικά με την φημολογία που υπάρχει αναφορικά με την ένταξη της Ελλάδας στην Επενδυτική Βαθμίδα τους επόμενους μήνες.

Όπως τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος «αν δεν λήξει η πολιτική εκκρεμότητα, θεωρούμε πως δεν υπάρχει αυτή η περίπτωση. Πρέπει να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα για να προχωρήσουμε στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, από την οποία απέχουμε πάρα πολύ λίγο, με βάση και τις εκθέσεις των οίκων αξιολόγησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα