Ν. Σταθόπουλος: Case Study επιτυχίας η Ελλάδα – Δεν υπάρχει ακόμη προσφορά για τη Nova

15:29 12/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο Νίκος Σταθόπουλος, πρόεδρος της BC Partners, αναφέρθηκε στις μεγαλύτερες προκλήσεις της παγκόσμιας οικονομίας, τον πληθωρισμό – επιτόκια και τις γεωπολιτικές και πολιτικές αναταραχές. Παράλληλα, διέψευσε τα σενάρια περί προχωρημένων διαπραγματεύσεων με το CVC για πώληση της Nova, αφού η BC Partners είναι το fund που ελέγχει τη United Group,

μητρική του ολοκληρωμένου παρόχου τηλεπικοινωνιών.

Το διεθνές οικονομικό περιβάλλον και οι επενδύσεις

Ο ίδιος χαρακτήρισε το διεθνές οικονομικό περιβάλλον «καλό για επενδύσεις» και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την παγκόσμια οικονομία, στον απόηχο κρίσεων όπως η ενεργειακή και η υγειονομική. Παρά τα δύο κυρίαρχα ζητήματα, όπως η άνοδος του πληθωρισμού και των επιτοκίων, αλλά και οι γεωπολιτικές αναταραχές σε Ουκρανία και Ισραήλ σε συνδυασμό με τις πολιτικές αλλαγές παγκοσμίως, ο κ. Σταθόπουλος δήλωσε ότι υπάρχει ρευστότητα και κανονικότητα στις αγορές και την αγορά εργασίας εν γένει.

Ο Νίκος Σταθόπουλος εμφανίστηκε ακόμα αισιόδοξος για την παγκόσμια οικονομία, εξήγησε ότι υπάρχει μεγάλη ρευστότητα. «Μόνο τα private equities έχουν 3 τρισ. δολάρια αδιάθετα» ενώ είπε ότι εντός του 2024 πάνω από το 50% του πληθυσμού θα προσφύγει στις κάλπες. Τόνισε ακόμη ότι οι 3 εταιρείες (Nova, Petcity και Μητροπολιτικό Κολλέγιο και ΙΕΚ ΑΚΜΗ) έχουν τζίρο πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Οι επενδύσεις στην Ελλάδα

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, ο κ. Σταθόπουλος επισήμανε ότι υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες σε κλάδους που έχουν εξαγωγικές δυνατότητες, όπως τα φάρμακα, τα τρόφιμα, η τεχνολογία, ενώ διαπιστώνονται και μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και στον κλάδο της διατροφής και περιποίησης κατοικίδιων ζώων και της ιδιωτικής εκπαίδευσης, κατηγορίες στις οποίες έχει επενδύσει η BC Partners στη χώρα μας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθόπουλος: «κανείς δεν θα το πίστευε πριν από λίγα χρόνια, ότι η Ελλάδα θα ήταν case study με αυτά που έχει καταφέρει σήμερα», ενώ πρόσθεσε ότι ο τουρισμός και η εστίαση είναι κλάδοι που πάντα θα έχουν δυναμική στη χώρα μας.

Καμία συμφωνία για την πώληση της Nova

«Η Nova είναι μία επένδυση που έγινε πριν 2,5 χρόνια. Ξεκινήσαμε αγοράζοντας μόνο τη Νova και μετά από ένα χρόνο που βγήκε η Wind προς πώληση την εξαγοράσαμε. Δημιουργήσαμε το δεύτερο μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό πάροχο. Είμαστε χαρούμενοι για την εξέλιξη της εταιρείας. Η κερδοφορία έχει αυξηθεί κατά 45% και το λέω διότι όταν εξαγοράσαμε τη Nova δεν το κάναμε ως BC Partners αλλά μέσω της United Group στην οποία επενδύσαμε προ 5ετίας. Η United έχει πάει εξαιρετικά: έχει τετραπλασιάσει τον τζίρο και την κερδοφορία με EBITDA άνω του 1 δισ. ευρώ. Είναι φυσιολογικό πως μετά από 5 χρόνια κοιτάμε να αποεπενδύσουμε. Η Nova είναι σε αυτή τη διαδικασία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Σταθόπουλος και συμπλήρωσε: «υπάρχουν δύο δρόμοι: η αποεπένδυση μέσω United ή η μερική αποεπένδυση από μερικές χώρες της United».

Ο επικεφαλής της BC Partners ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία προσφορά απ’ την CVC και από κανέναν άλλο. «Εάν ενδιαφέρεται η CVC, ας το εκδηλώσει στις τράπεζες ή σε εμένα απευθείας. Διαβάζω κι εγώ τα δημοσιεύματα. Μαθαίνω κι εγώ ποιοι είναι οι αγοραστές και τα τιμήματα. Δεν υπάρχει καμία προσφορά απ’ την CVC, από κανέναν», σημείωσε.

«Δεν αγοράζουμε την Ίντερ»

O Νίκος Σταθόπουλος έβαλε τέλος στα σενάρια για αγορά της Ίντερ. «Πριν 3-4 χρόνια είχαμε εκδηλώσει ενδιαφέρον. Κάναμε ενδελεχές due diligence. Δεν μας ενδιαφέρει πλέον. «Ο κλάδος έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα που είναι το περιεχόμενο και αυτό το περιεχόμενο είναι live κάτι που του προσδίδει μεγάλη αξία. Γι’ αυτό και επενδυτικά θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον» τόνισε.

Keywords
Αναζητήσεις
n-stathopoulos-case-study-epitychias-i-ellada--den-yparchei-akomi-prosfora-gia-ti-nova.htm
Τυχαία Θέματα