Γερμανία: Η Thyssekrupp μειώνει τη παραγωγή χάλυβα και τις θέσεις εργασίας

14:54 12/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Δραστική μείωση της παραγωγής χάλυβα ανακοίνωσε η Thyssekrupp, η μεγαλύτερη χαλυβουργία της Γερμανίας. Η απόφαση αυτή αφορά το εργοστάσιο του Ντούιζμπουργκ, όπου εργάζονται σήμερα 13.000 άτομα.

Σύμφωνα με την εταιρία, το συγκεκριμένο βήμα θεωρείται «απολύτως απαραίτητο» προκειμένου η Thyssenkrupp «να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της και να οδηγήσει την παραγωγή χάλυβα από το εργοστάσιό της στο Ντούιζμπουργκ

σε ασφαλές μέλλον». Με αυτόν τον τρόπο, προσθέτει η εταιρία, θα μπορούν να διασφαλιστούν μακροπρόθεσμα οι θέσεις εργασίας υψηλής ποιότητας και να καταστεί βιώσιμη η βασική προμήθεια χάλυβα για την γερμανική βιομηχανία.

Στόχος της Thyssekrupp είναι να περιορίσει τη δυναμική της στο συγκεκριμένο εργοστάσιο στους 9 έως 9,5 εκατομμύρια τόνους ετησίως, κάτι που αντιστοιχεί και στην παραγωγή των τελευταίων τριών ετών, έναντι των 11,5 εκατομμυρίων τόνων για τους οποίους είναι σχεδιασμένη η εγκατάσταση. Η σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση περιλαμβάνει και «μείωση των θέσεων εργασίας, η οποία δεν μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί ποσοτικά», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η Thyssenkrupp επαναβεβαίωσε πάντως τον στόχο της για κλιματικά ουδέτερη παραγωγή χάλυβα το αργότερο έως το 2045.

Keywords
Αναζητήσεις
germania-i-thyssekrupp-meionei-ti-paragogi-chalyva-kai-tis-theseis-ergasias.htm
Τυχαία Θέματα