Μητσοτάκης: Επιστρέφει εκτάκτως από τις Βρυξέλλες λόγω των πυρκαγιών

14:10 18/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, επιστρέφει νωρίτερα από τις Βρυξέλλες όπου έχει μεταβεί για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κοινότητας Χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής.

Αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Συνάντηση

με τον πρόεδρο της Αργεντινής

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Αργεντινής Αλμπέρτο Άνγκελ Φερνάντες στο περιθώριο της Συνόδου Ε.Ε.- κρατών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (CELAC) στις Βρυξέλλες.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Αργεντινής συζητήθηκε η βούληση ενίσχυσης των διμερών σχέσεων ιδιαίτερα στον τομέα του εμπορίου, αλλά και η δυναμική ελληνική κοινότητα Αργεντινής ως γέφυρα ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία συνεργασίας με τις χώρες Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής, μεταξύ άλλων, για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων όπως η κλιματική κρίση.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Αργεντινής για τη στήριξη της χώρας του στην ελληνική υποψηφιότητα για το Συμβούλιο Ασφαλείας (2025-26).

Keywords
Αναζητήσεις
mitsotakis-epistrefei-ektaktos-apo-tis-vryxelles-logo-ton-pyrkagion.htm
Τυχαία Θέματα