Μίλησε με τους πολιτικούς αρχηγούς ο Κ. Μητσοτάκης – 25 Ιουνίου οι εκλογές εκτός απροόπτου

18:02 22/5/2023 - Πηγή: Emea.gr

Τον κύκλο των τηλεφωνημάτων στους πολιτικούς αρχηγούς ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μόλις παρέλαβε τη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακκελαροπούλου.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη συζήτηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Σακκελαροπούλου ξεκαθάρισε πως θα επιστρέψει τη διερευνητική εντολή σε λίγες ώρες με στόχο να διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές στις 25 Ιουνίου. Οπότε όταν επικοινώνησε

τηλεφωνικά με τους πολιτικούς αρχηγούς, τους ενημέρωσε για αυτήν του ακριβώς την πρόθεση. Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να αφήσει πίσω του τις εκλογές το συντομότερο δυνατό και να επικεντρωθεί στην συνέχεια της πολιτικής του με ισχυρή λαϊκή εντολή. Κύριος στόχος όμως είναι η συνταγματική αναθεώρηση σε ζητήματα-κλειδιά για την πολιτική του.

Πλέον, η κ. Σακελλαροπούλου θα δώσει την διερευνητική εντολή στον Αλέξη Τσίπρα που εκπροσωπεί το δεύτερο σε ψήφους κόμμα και πλέον είναι στο χέρι του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Ανδρουλάκη που είναι ο επόμενος να λάβει την διερευνητική εντολή, αν θα συναινέσουν να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στις 25 Ιουνίου ή τις 2 Ιουλίου.   

Σύμφωνα με το γράμμα του νόμου κάθε ένας από τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που βρέθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις της προτίμησης του εκλογικού κοινού, έχει την δυνατότητα για τρείς ημέρες να διερευνήσει την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας. Βέβαια, μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, δεδομένα ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει λόγο να κρατήσει την διερευνητική εντολή επί μακρόν καθώς θα έχει ήδη συνομιλήσει με τους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα.

Τυπικά η νέα προεκλογική περίοδος, μπορεί να διαρκέσει από 22 ημέρες έως ένα μήνα. Τα κόμματα και οι συνδυασμοί κομμάτων θα πρέπει να παρακαταθέσουν στον ‘Αρειο Πάγο την σχετική αίτηση συμμετοχής στις εθνικές εκλογές.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα