Μια απαίδευτη κοινωνία

09:56 7/3/2023 - Πηγή: Emea.gr

Γιατί δεν ήταν ο σταθμάρχης στη θέση του; Γιατί δεν ήταν μαζί του και άλλοι (όπως έπρεπε); Γιατί; Γιατί; Γιατί; Πολλά γιατί. Και δίκαια τα περισσότερα! Και όλοι εστιάζουν στον σταθμάρχη, οι ευθύνες του οποίου προφανώς είναι μεγάλες και φυσικά τραγικές! 

Από την άλλη όμως ο ΟΣΕ είναι μια επιχείρηση, του Δημοσίου, ναι, αλλά μια επιχείρηση που έχει οργανόγραμμα (όπως όλες οι επιχειρήσεις, σε όλο τον κόσμο) και βάσει του οποίου υπάρχουν ευθύνες σε όλο το φάσμα του οργανογράμματος, συνεπώς, εκτός από τον σταθμάρχη, ευθύνες υπάρχουν και

σε εκείνους που βρίσκονται «πάνω» από αυτόν. 

Έτσι δουλεύουν όλες οι επιχειρήσεις! Αυτό λοιπόν είναι ένα – απλό – μάθημα επιχειρηματικότητας και σε εκείνο θα πρέπει να μείνουμε, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αφήνουμε στο «πλάι» την ανείπωτη τραγωδία. Ας το κρατήσουμε στην άκρη του μυαλού μας και ας πάρουμε ένα μικρό μάθημα που αφορά στο σκέλος της ευθύνης! 

Το οργανόγραμμα σε μια επιχείρηση δεν είναι κάτι που αφορά μονάχα μεγάλες ή ιδιωτικές επιχειρήσεις, αφορά όλες τις επιχειρήσεις, ακόμη και τις μικρές που για να καταφέρουν να «μεγαλώσουν» θα πρέπει να μάθουν να λειτουργούν με τον τρόπο αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα