Sniper: «Σύννεφα» στο ΤΧΣ

09:46 7/3/2023 - Πηγή: Emea.gr

Σιγά – σιγά ανοίγει το θέμα των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ στις ελληνικές τράπεζες. Στο πλαίσιο αυτό καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, έχει «και το μαχαίρι και το πεπόνι». 

– – – – – – – – 

Το θέμα βέβαια, σε ότι αφορά

το ΤΧΣ, δεν είναι ο διοικητής της ΤτΕ, αλλά ο επικεφαλής του Ταμείου, Ηλίας Ξηρουχάκης που κατάφερε να απαξιώσει το ρόλο και κατ’ επέκταση την περιούσια του Ταμείου που ηγείται. Έτσι, όπως μαθαίνει ο Sniper, μέλη των διοικήσεων των συστηματικών τραπεζών αναφέρουν (μεταξύ σοβαρού και αστείου): «who this guy», αυτό περνά και στα στελέχη του ΤΧΣ και η ατμόσφαιρα αυτή βγαίνει προς τα έξω! 

– – – – – – – –

Στα «ψιλά» πέρασε η αποχώρηση του Δημήτρη Μαυρογιάννη, από την Τράπεζα Πειραιώς. Ο πρώην COO της Τράπεζας Πειραιώς βάζει πλώρη για το Group της Viva με το οποίο φαίνεται, όπως λένε άνθρωποι της πιάτσας, να «κολλάει» απόλυτα, καθώς έχει την φήμη του «σκληρού». 

– – – – – – – –

Για να μπούμε σε πολιτικό «mood» ο λαλίστατος κατά τα άλλα Χρήστος Σπίρτζης που έχει «χαθεί», γιατί όλοι τον αναζητούν και αυτός δεν «βγαίνει» πουθενά. Φήμες λένε (βασικά ο ίδιος το λέει) πως η κεντρική γραμμή της Κουμουνδούρου είναι: «μην βγεις πουθενά». 

– – – – – – – –

Αναταραχή «βλέπουν» στελέχη της αγοράς στον κλάδο των ασφαλειών και ιδιαίτερα στο σκέλος που αφορά την αγορά του αυτοκινήτου. Τα στελέχη αυτά συγκεκριμένα «βλέπουν» στο επόμενο διάστημα δραματική αύξηση των ασφαλίστρων! 

Keywords
Τυχαία Θέματα