Με «βαλίτσα εξωστρέφειας» η κυβέρνηση σε Κωνσταντινούπολη και Ινδία

11:40 27/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, ετοιμάζεται για έναν Φεβρουάριο γεμάτο ταξίδια εξωστρέφειας για την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και για ελληνικές επιχειρήσεις.

Την 1η και την 2α Φεβρουαρίου ο Κ. Φραγκογιάννης θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη, με τον ίδιο να δηλώνει στα «Παραπολιτικά» ότι θα τον ακολουθήσουν επιχειρηματίες από πολλούς κλάδους, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή.

«Πηγαίνουμε, λοιπόν, στην Κωνσταντινούπολη με πολυπληθή αποστολή από σχεδόν όλους του κλάδους της οικονομίας –

κατασκευές, τρόφιμα, υψηλή τεχνολογία, φαρμακοβιομηχανία, ενέργεια και ΑΠΕ, τουρισμό, ναυτιλία – με στόχο ένα ακόμη βήμα προς την ενίσχυση της διμερούς επιχειρηματικής συνεργασίας.

Στο Οικονομικό Φόρουμ που συνδιοργανώνουμε με τον τουρκικό φορέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων DEIK την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου των δύο χωρών θα συναντηθούν και θα διερευνήσουν προοπτικές συνεργασίας και ανάληψης κοινών εγχειρημάτων.

Με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώνω ότι υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον από Έλληνες επιχειρηματίες να ξεκινήσουν ή να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στην Τουρκία. Η Οικονομική Διπλωματία στέκεται στο πλευρό τους»

Η επίσκεψη «στη γεμάτη ευκαιρίες» Ινδία

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, θα βρεθεί στην Ινδία, ακολουθούμενος και πάλι από πλήθος Ελλήνων επιχειρηματιών. Συγκεκριμένα, θα επισκεφθεί τρεις πόλεις κομβικά κέντρα πολιτικής, οικονομίας και καινοτομίας, το Νέο Δελχί, τη Βομβάη και τη Μπανγκαλόρ.

«Η Ινδία αποτελεί ένα ακόμα προσωπικό μου στοίχημα. Γνωρίζω καλά τη χώρα, από επιχειρηματική πλευρά, και τις προοπτικές που γεννά μια τόσο μεγάλη αγορά. Εκτιμώ ότι η συγκυρία είναι πολύ ευνοϊκή – η Ινδία αποτελεί δυναμική και ανερχόμενη οικονομία, και οι διμερείς μας σχέσεις βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο εγχείρημα και μια μοναδική ευκαιρία για ένα οργανωμένο και στοχευμένο άνοιγμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας σε μια τεράστια, δυναμική και γεμάτη προκλήσεις παγκόσμια αγορά».

Στη συνέχεια, ο Κ. Φραγκογιάννης θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ και την Ουάσινγκτον, όπου τονίζει ότι ενδέχεται να «ξεκλειδώσουν» κάποια projects που έχουν συζητηθεί, καθώς η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας δίνει πλέον άλλο «αέρα» στην Ελλάδα.

«Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από τη χώρα, θα προκύψουν και νέες συνεργασίες και ενδεχομένως να ξεκλειδώσουν κάποια projects που έχουν ήδη συζητηθεί. Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ βρίσκονται αναμφισβήτητα στο καλύτερο δυνατό πολιτικό και οικονομικό επίπεδο». Μετά τις ΗΠΑ, θα ακολουθήσει ακόμα ένα ταξίδι του, αυτή τη φορά στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Άμπου Ντάμπι.

Keywords
Αναζητήσεις
me-valitsa-exostrefeias-i-kyvernisi-se-konstantinoupoli-kai-india.htm
Τυχαία Θέματα