Μ. Παπαδόπουλος: Όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν ασφαλή πρόσβαση στις νέες υπηρεσίες κινητικότητας

12:15 3/10/2022 - Πηγή: Emea.gr

Τη σημασία να έχουν όλοι οι πολίτες ασφαλή πρόσβαση στις σύγχρονες υπηρεσίες κινητικότητας, τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος, κατά την εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022.

Ο υφυπουργός Μεταφορών, κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στην επιτυχή διοργάνωση του «Voltαρω» για έκτη συνεχή χρονιά, η οποία χαρακτηρίστηκε φέτος από τις συμφωνίες του Περιφερειακού Κόμβου Καινοτομίας του «EIT urban

mobility» με Δήμους της Βόρειας Ελλάδας, με σκοπό την προώθηση λύσεων αστικής κινητικότητας.

Σχετικά, ο υφυπουργός Μεταφορών δήλωσε: «Οφείλουμε από κοινού, κεντρική διοίκηση και φορείς, να αναζητήσουμε λύσεις σε τοπικό επίπεδο προσαρμοσμένες στις ειδικές ανάγκες της κάθε πόλης, με στόχο την καινοτόμο βιώσιμη κινητικότητα. Σε αυτή την προσπάθεια, αξίζουν συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Γιουτίκα, αλλά και την δρα Γεωργία Αϋφαντοπούλου από το Ι.ΜΕ.Τ – Ε.Κ.Ε.Τ.Α., για την πρωτοβουλία τους να συνεργαστούν με τον Περιφερειακό Κόμβο Καινοτομίας του «EIT urban mobility», που εκπροσωπεί η Γενική Διευθύντρια, Maria Paula Caycedo. Η επιτυχία του «Voltαρω» για έκτη συνεχή χρονιά, δείχνει πως όταν υλοποιούμε δράσεις ανοιχτές στην κοινωνία και την οικονομία, επιτυγχάνουμε την επίλυση δύσκολων θεμάτων, αλλά και την κοινωνική αποδοχή των απαιτητικών πολιτικών της μετάβασης σε κλιματικά ουδέτερες πόλεις και περιφέρειες».

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR.

Keywords
Τυχαία Θέματα