Σοφία Βούλτεψη: «Βρισκόμαστε σε επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο, στον Έβρο, στα νησιά, παντού»

07:58 3/10/2022 - Πηγή: Emea.gr

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών μίλησε στο GOV NEWS χωρίς «ωραιοποιήσεις» και «υπεκφυγές», αναφερόμενη στο μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού ζητήματος, επισημαίνοντας τις κινήσεις της Ελλάδας και «καυτηριάζοντας» τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Η κ.

Βούλτεψη, στην συνέντευξη που αναμένεται να συζητηθεί τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, ξεκαθάρισε ότι «το μεταναστευτικό είναι ζήτημα εθνικής κυριαρχίας και εθνικής ασφάλειας. Επ’ αυτού δεν κάνουμε βήμα πίσω. Δεν πρόκειται κανείς να πει στην Ελλάδα, καμιά ΜΚΟ, πού βρίσκονται τα σύνορά μας και αν η μία ή η άλλη νησίδα στον Έβρο αποτελούν ή όχι ελληνικό έδαφος».  

Παράλληλα, σχολίασε με «καυστικό» τρόπο την κριτική που ασκούν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση αναφορικά με το μεταναστευτικό ζήτημα και την επέκταση του φράκτη στον Έβρο

«Ο Έβρος είναι μια ευαίσθητη περιοχή που χρήζει ειδικής προστασίας, σημειώνοντας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει σε μια πολιτική τα αποτελέσματα της οποίας τα είδαμε στην προσφυγική κρίση του 2015 – 2016. Είναι η πολιτική των ανοικτών συνόρων και των γενικών προσκλητηρίων. Η χώρα έχει σύνορα και θεωρώ αδιανόητο ελληνικό κόμμα να καταγγέλλει την Ελλάδα και να μεταφέρει τα «επιχειρήματα» της Τουρκίας. Πραγματικά δεν το χωράει ο νους. Είναι δυνατόν κάποιοι να γίνονται εκλογικοί χορηγοί του Ερντογάν, ο οποίος αναζητά αφορμή για να προκληθεί συνοριακό επεισόδιο. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Προστατεύουμε και τα σύνορα και τους ανθρώπους», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Βούλτεψη. 

Επίσης, αναφέρθηκε στις δράσεις του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου αναφορικά με την περίθαλψη των χιλιάδων προσφύγων που ζουν στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «στη χώρα μας λειτουργεί το εμβληματικό ενταξιακό πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ που υλοποιείται από το καλοκαίρι του 2019 από τον ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης) και που πρόσφατα επεκτείναμε προκειμένου να περιλαμβάνει και Ουκρανούς πολίτες. Προσφέρει ελληνομάθεια, στέγαση και στοιχειώδη επαγγελματική αποκατάσταση με βάση το επαγγελματικό τους υπόβαθρο». 

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τις εθνικές εκλογές, υπογράμμισε ότι στη ΝΔ δίδεται ιδιαίτερη έμφαση «στην πρώτη κάλπη, παρά την τρικλοποδιά που έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ με την απλή αναλογική», τονίζοντας ότι «η ΝΔ δεν αρνήθηκε ποτέ τις συνεργασίες. Με την διαφορά ότι οι συνεργασίες προϋποθέτουν υπευθυνότητα και όχι μικροκομματική και ιδεοληπτική στάση». 

Διαβάστε περισσότερα στο govnewsGR.

Keywords
Τυχαία Θέματα