Μ. Χρυσοχοΐδης: Ψηφιακά οι νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ

08:22 1/11/2023 - Πηγή: Emea.gr

Πλήρης αναδιάρθρωση και αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα επιζητάει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Αυτό σημαίνει ριζικές αλλαγές, που όπως είπε ο υπουργός Υγείας η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να τις υλοποιήσει. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕΜΠΕ εξήγησε, μεταξύ

άλλων, ότι θα δοθούν κίνητρα στους γιατρούς για να παραμείνουν στο ΕΣΥ, ενώ θα γίνουν άμεσα και με ψηφιακό τρόπο οι νέες προσλήψεις, που στο σύνολο τους θα φτάσουν τις 10.000 κατά την τρέχουσα τετραετία. 

Σχετικά με τις προσλήψεις ανέφερε: «Θα υπάρχει ένα Συμβούλιο ανά Υγειονομική περιφέρεια και ανά ειδικότητα, το οποίο θα είναι επιφορτισμένο, με όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης του υποψηφίου. Παράλληλα, θα μειωθούν οι προθεσμίες για την υποβολή και αξιολόγηση των δικαιολογητικών. Πρόκειται για διαδικασίες που θα γίνονται με αξιοκρατικά, αντικειμενικά κριτήρια, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα τυπικά προσόντα, όσο και την έκβαση της συνέντευξης του υποψηφίου. Τέλος, όλη η παραπάνω διαδικασία θα απλοποιηθεί με τη χρήση ψηφιακών μέσων, καθώς τόσο η κατάθεση των δικαιολογητικών, όσο και η αξιολόγηση θα γίνονται ηλεκτρονικά».

Στο τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμη και η ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία θα γίνεται η καταχώρηση της λίστας αναμονής για τα χειρουργεία. Όπως υπογράμμισε ο υπουργός: «η λειτουργία της πλατφόρμας, αναμένεται έως το τέλος του χρόνου. Έτσι, θα είμαστε και εμείς σε θέση να γνωρίζουμε τον αριθμό των συμπολιτών μας που περιμένουν να πραγματοποιήσουν την προγραμματισμένη επέμβασή τους. Οι ασθενείς που έχουν βιώσει αυτή την αναμονή, πρόκειται να πάρουν σειρά και να εγχειριστούν άμεσα. Θα υπάρξουν και εκ νέου ανακοινώσεις, σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισημαίνει πως έβαλε «κανόνες» από την αρχή στις διοικήσεις των νοσοκομείων και εξηγεί πως θα λειτουργούν από τη νέα χρονιά. «Η αξιολόγησή τους, θα αποτελέσει μια θεσμοθετημένη διαδικασία, η οποία θα τους κρίνει στη βάση καθορισμένων στόχων, από την αρχή της θητείας τους. Η αναδιάρθρωση του τρόπου διοίκησης, θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τις αρχές του νέου έτους και θα αποτελέσει μια από τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν το ΕΣΥ στην επόμενη μέρα», αναφέρει.

Όσον αφορά στις αλλαγές που δρομολογούνται σε ΕΟΦ, ΕΟΔΥ και ΕΟΠΥΥ, κάνει λόγο για «νέο επιστημονικό δυναμικό, ικανό, μαζί με τις διοικήσεις, να φέρει σε πέρας το έργο βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες».

Τέλος , ο υπουργός Υγείας, για τις ελλείψεις, φαρμάκων στη χώρα μας, λέει πως «σύντομα θα εφαρμοστεί το Ηλεκτρονικό Σύστημα Παρακολούθησης Διακίνησης Φαρμάκων (Η.Σ.Πα.Δι.Φ.), για την παρακολούθηση και την αντιμετώπιση των ελλείψεων, ενώ από 1/1/25, θα ενταχθεί η χώρα μας και στην Ενιαία Ευρωπαϊκή Πολιτική Αξιολόγησης Ιατρικών Τεχνολογιών και Φαρμάκων, με σκοπό την εφαρμογή ενιαίας μεθόδου αξιολόγησης τόσο στις τεχνολογίες υγείας, όσο και στα φάρμακα»

Μάλιστα τονίζει πως οι ασθενείς και οι νοσηλευόμενοι στο ΕΣΥ, έχουν άμεση και απόλυτη πρόσβαση στις νέες καινοτόμες θεραπείες και τεχνολογίες. «Δεν υπάρχει φάρμακο η διαδικασία, η οποία εφαρμόζεται στην Ευρώπη, και στη συνέχεια να μην εισέρχεται και στη χώρα μας», κατέληξε.

Keywords
Αναζητήσεις
m-chrysochodis-psifiaka-oi-nees-proslipseis-sto-esy.htm
Τυχαία Θέματα