Κυκλοφορούν σήμερα τα απομνημονεύματά του Σόιμπλε
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο πάλαι πότε πανίσχυρος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, διαγνώστηκε με καρκίνο το 2006, κάτι που γνώριζαν μόνο η οικογένεια και οι πιο στενοί του φίλοι και απεβίωσε την 26η Δεκεμβρίου 2023. Σήμερα κυκλοφορούν τα απομνημονεύματα του με τον τίτλο «Αναμνήσεις: Η ζωή μου στην πολιτική».
«Πριν από οκτώ χρόνια ήταν ήδη σαφές ότι ολόκληρο το σώμα του ήταν γεμάτο μεταστάσεις. Εκτός από τον καρκίνο, είχαμε πάντα δύσκολα θέματα υγείας, τα οποία δεν γνωρίζαμε πώς θα κατέληγαν», δήλωσε η μεγαλύτερη από τα τέσσερα παιδιά του, η διευθύντρια προγράμματος του ARD Κριστίνε Στρομπλ, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Bild.
Παρά την κατάσταση της υγείας του, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, συνέχισε να εργάζεται κανονικά, πρώτα ως υπουργός Οικονομικών, κατόπιν ως πρόεδρος της Bundestag. Ακόμη και μετά την ήττα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στις εκλογές του 2021, συνέχισε να εκτελεί τα καθήκοντά του ως βουλευτής.Σύμφωνα με την κ. Στρομπλ, η αναπηρία του πατέρα της ήταν «το λιγότερο από τα χειρότερα», καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα στο ουροποιητικό σύστημα και στους πνεύμονες και τις συνέπειες της κατάκλισης. «Έλεγε πάντα ότι το μυαλό μπορεί να σκεφτεί σωστά, μόνο αν το σώμα είναι σε φόρμα και γυμναζόταν όσο μπορούσε, με κολύμπι, ποδήλατο και φυσιοθεραπεία.
Είχε πλήρη διαύγεια μέχρι την τελευταία ημέρα. Δεν μπορούσε κανείς να καταλάβει πόσο άρρωστος ήταν», σημείωσε η κ. Στρομπλ.
Ειδικά για την τελευταία ημέρα της ζωής του πατέρα της, ανέφερε: «Όταν ο μπαμπάς ξύπνησε το πρωί της επομένης των Χριστουγέννων, τον ρώτησα πώς κοιμήθηκε. Χαμογέλασε και είπε ότι ένιωθε τόσο καλά που θα μπορούσε σίγουρα να λύσει μερικά παγκόσμια πολιτικά προβλήματα. Το βράδυ, λίγο μετά την έναρξη του δελτίου ειδήσεων, αποκοιμήθηκε ήσυχος».
Μιλώντας για το βιβλίο (έκτασης 641 σελίδων) του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αποσπάσματα του οποίου έχουν ήδη κυκλοφορήσει, η Κριστίνε Στρομπλ λέει ότι όσο διαβάζει, αισθάνεται σαν να ακούει τον πατέρα της να μιλάει. «Η αυτοπεποίθησή του και η επιθυμία του για δημιουργία μέχρι το τέλος με συναρπάζουν. Θέλω πραγματικά να κρατήσω αυτή τη μνήμη».
Μεταξύ άλλων έγραψε στο βιβλίο του: «Το γεγονός ότι έγινα αποδιοπομπαίος τράγος δεν με πείραξε, αυτό πρέπει κανείς στην πολιτική να το αντέχει, ακόμη και άκομψους παραλληλισμούς με τους ναζί, που αντλούνταν από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Στο μίσος των social media υπήρχε ως αντίβαρο μια πλημμυρίδα αποδοχής και υποστήριξης μέσω επιστολών και emails. Η εκστρατεία δυσφήμησης έπιασε ωστόσο ασυγχώρητο πάτο την άνοιξη του 2017, όταν μια εξτρεμιστική οργάνωση επιτέθηκε με παγιδευμένα πακέτα στον τότε μεταβατικό πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας υπαλλήλου. Μια βόμβα που εστάλη σε μένα εντοπίστηκε εγκαίρως στο σημείο διαλογής του υπουργείου και απενεργοποιήθηκε» .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- JTI: Cluster of business activity based in Athens
- Οι πολιτικές εφημερίδες 8/4/2024
- Greece’s real estate prices galloping against slowdown in most European countries
- Bitcoin: Πότε και πόσο μπορεί να… εκτοξευτεί μετά το halving
- FAO: Το κρέας, τα γαλακτοκομικά και τα σιτηρά συμπαρασύρουν τα τρόφιμα σε αυξημένες τιμές
- Τηλεπικοινωνίες: Οι επενδύσεις οπτικής ίνας και η "αργοπορημένη" Nova
- Τζον Πόλσον στο Capital.gr: Η Ελλάδα θα αναπτύσσεται για δεκαετίες αν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις
- Η ελληνική απάντηση στη fast fashion και τα κέρδη ρεκόρ
- Οι ευρωεκλογές ως buffer zone και το παιχνίδι στους αρχηγούς
- Αυτή την Κυριακή με τη Realnews: Απαγωγή στο δάσος, της Μίνκα Κεντ – Μαζί, Food & Travel και Beaute
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Emea.gr
- Τελευταία Νέα Emea.gr
- Κυκλοφορούν σήμερα τα απομνημονεύματά του Σόιμπλε
- Ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Ρόδο για το κλίμα
- Ποια είναι τώρα τα δεδομένα για το ΧΑ
- Το οργανωμένο έγκλημα «ξεπλένει» χρήμα σε επενδύσεις ακινήτων στην Ευρώπη
- Πώς να ξεπεράσετε τους 5 βασικούς λόγους αποτυχίας στον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων
- ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας: Από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα σε 4 μέρες
- Φουλ στο «πράσινο» η επένδυση του Ομίλου ΤΙΤΑΝ στο εργοστάσιο Καμαρίου Βοιωτίας!
- Ο Χατζηδάκης «έσβησε» το ενδεχόμενο παράτασης στη διασύνδεση POS-ταμειακών μηχανών
- Έκκληση Κικίλια στους πολίτες ενόψει αντιπυρικής περιόδου
- Θανάσης Λασκούδης: Οι δείκτες της κλιματικής αλλαγής έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ το 2023, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (WMO)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Στις 8 έως 12 Απριλίου οι πληρωμές δικαιούχων από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
- Οι εισβολείς της κλιματικής αλλαγής: Πώς οι «εξωγήινοι» απειλούν το περιβάλλον
- Χατζηδάκης: Καμία παράταση στη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με τα POS-Τι είπε για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας
- Κοινή ρότα ακτοπλόων και λιμανιών για πράσινες επενδύσεις και ασφάλεια
- Στην ΑΔΑΕ σήμερα μετά τη "βόμβα" ΣτΕ , ο Ν. Ανδρουλάκης- Τι θα ζητήσει από τον Χρ. Ράμμο
- Οι ευρωεκλογές ως buffer zone και το παιχνίδι στους αρχηγούς
- Η ελληνική απάντηση στη fast fashion και τα κέρδη ρεκόρ
- Την Πέμπτη 11 Απριλίου συνεδριάζει η ΕΚΤ για την μείωση των επιτοκίων
- H ψήφος του επιτηδευματία, τα αέναα πλεονάσματα και ο... ηλεκτρολόγος
- ΕΙΝΑΠ: Συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 17 Απριλίου