Κωνσταντίνος Λουράντος: «Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε φάρμακα καθημερινής χρήσης»

06:30 23/1/2023 - Πηγή: Emea.gr

Επί 25 και πλέον χρόνια βρίσκεται στο «τιμόνι» του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και «αντιπαρατίθεται» με τις εκάστοτε κυβερνήσεις για την επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τους φαρμακοποιούς.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ένα από τα βασικά θέματα που απασχολεί τους φαρμακοποιούς και τους πολίτες είναι η πολύ μεγάλη έλλειψη σε βασικά είδη φαρμάκων.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο Κωσταντίνος Λουράντος, ο οποίος μιλώντας στο emea.gr τόνισε ότι «υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε φάρμακα, ακόμα και σε φάρμακα καθημερινής χρήσης, όπως

είναι παυσίπονα, αντιβηχικά, εισπνεόμενα και άλλα».

Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών σημείωσε ότι, οι ελλείψεις οφείλονται σε δύο διαφορετικούς λόγους: «Στην έλλειψη πρώτης ύλης και στις παράλληλες εξαγωγές λόγω της πολύ χαμηλής τιμής των φαρμάκων που συνταγογραφούνται στην Ελλάδα».

Αναφορικά με την μεγάλη συζήτηση που γίνεται γύρω από την χρήση και την  αποτελεσματικότητα των γενόσημων φαρμάκων, ο κ. Λουράντος ήταν ξεκάθαρος, λέγοντας ότι «σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσαν οι ελλείψεις να αντιμετωπιστούν με την χρήση των γενόσημων, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει και εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο γενόσημα, πράγμα που σήμερα δεν υφίσταται σε αρκετές περιπτώσεις».

Σχετικά με την έξαρση των ιώσεων επισήμανε με έμφαση ότι «οι πολίτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν περισσότερο την μάσκα, διότι έχει αποδειχθεί πως αυτή προλαμβάνει τις ιώσεις και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την μετάδοση των ιώσεων».

Τέλος, αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι φαρμακοποιοί υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «εκτός από τις ελλείψεις στα φάρμακα,οι οποίες δυσχεραίνουν την καθημερινότητά μας, και οι πληρωμές μας από τον ΕΟΠΥΥ έχει καταντήσει λαβύρινθος, που πολλοί συνάδελφοί δεν μπορούν να τον παρακολουθήσουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΟΥΡΑΝΤΟΥ ΣΤΟ GOVNEWS.GR

Keywords
Τυχαία Θέματα