«Κλωνοποιήστε» άμεσα τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστο Μπούρα!

10:11 30/8/2023 - Πηγή: Emea.gr

Η επωδός μόνιμη, σταθερή, πολυπαιγμένη, ανιαρή, ανεδαφική, έντονα αντιπαραγωγική και διόλου ουσιαστική. «Αύξηση της επιδότησης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων», «Δώστε λεφτά για την Παιδεία», «Δεν έχουμε πόρους, άρα πώς να προχωρήσουμε σε μια σειρά από έργα» κ.ο.κ.

Πλέον, οι καιροί έχουν αλλάξει άρδην, οι μέθοδοι έχουν εξελιχθεί, ενώ ο ρόλος της Παιδείας οφείλει να εκσυγχρονιστεί άμεσα, προκειμένου να είναι σε θέση, όχι απλά να ακολουθήσει τις μετεωρικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στον τομέα των επιστημών και της απασχόλησης, τόσο στο εσωτερικό, όσο και διεθνώς, αλλά να τις καθοδηγήσει,

ου μην και μορφοποιήσει, με την προσθήκη γνώσης και αξίας σε αυτές.

Μια εξαιρετική περίπτωση νέας, «φρέσκιας», όσο και αποτελεσματικής παρέμβασης στα εκπαιδευτικά δρώμενα στην πατρίδα μας, δεν είναι άλλη από αυτήν του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστου Μπούρα. Μια επιτόπια επίσκεψη στις εν γένει πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, θα σας πείσει περί του λόγου το αληθές. Κι αυτό, καθώς είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού η σειρά έργων που λαμβάνουν χώρα εκεί.

Εάν θεωρείτε πως το Πανεπιστήμιο Πατρών απολαμβάνει κάποιου είδους ξεχωριστή αντιμετώπιση ή μεγάλο μέρος της συνολικότερης «πίτας» χρηματοδότησης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στην Ελλάδα, σίγουρα θα απογοητευτείτε…

Αντιθέτως, θα νιώσετε ευχάριστη έκπληξη και υπερηφάνεια σχετικά με το έργο που συντελείται εκεί, και μεγάλο μέρος του οποίου αυτοχρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Πανεπιστημίου Πατρών! Με ποιον τρόπο; Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο φωτισμένος Πρύτανης, Χρήστος Μπούρας, έχει να αντιμετωπίσει πλήθος από δυσκολίες και υπαρκτά εμπόδια, όπως λ.χ. την μείωση του τακτικού προϋπολογισμού, το γεγονός πως η νέα προγραμματική περίοδος του ΕΣΠΑ δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, ενώ το παλαιότερο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΠΑ) είναι μειωμένο.

Η Πρυτανική Αρχή αύξησε τα έσοδα από δίδακτρα που προέρχονται από Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών (λ.χ. συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας) που «τρέχει», από τον σχεδιασμό και την διάθεση νέων προγραμμάτων στο πλαίσιο του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) με νέα προγράμματα, από την αξιοποίηση της περιουσίας του ίδιου του Πανεπιστημίου, από την αποτελεσματική διαχείριση του τακτικού προϋπολογισμού και του ΕΠΑ κ.ο.κ.

Αποτέλεσμα των προαναφερθέντων εισροών πόρων; Η αξιοποίησή τους για την πραγματοποίηση βελτιωτικών παρεμβάσεων και ριζικών ανακαινίσεων σε Φοιτητικές Εστίες (λ.χ. Ρίο), αλλά και σε κτίρια τμημάτων (π.χ. αντικατάσταση του σκέπαστρου στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Πανεπιστημιούπολη στο Κουκούλι), καθώς επίσης και την αγορά και συντήρηση πλήθους και ποικιλίας εξοπλισμού.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, αποδεικνύει στην πράξη πως κάθε αλλαγή ξεκινά από έναν άνθρωπο. Αρκεί να εμφορείται από όραμα, ιδέες, θέληση, αγάπη και μεταδοτικότητα.

Keywords
Αναζητήσεις
klonopoiiste-amesa-ton-prytani-tou-panepistimiou-patron-christo-boura.htm
Τυχαία Θέματα