kariera.gr: Η ιστορία της startup που πουλήθηκε και αγοράστηκε ξανά από τον ιδρυτή της!

13:30 21/5/2023 - Πηγή: Emea.gr

Εν έτει 2023, σίγουρα δεν υπάρχει κάποιος που βρίσκεται σε αναζήτηση εργασίας και δεν έχει καταφύγει στο kariera.gr, την κορυφαία τεχνολογική εταιρεία αναζήτησης εργασίας. Ωστόσο, όσοι παρακολουθούν καθημερινά το site και στέλνουν τα βιογραφικά τους σε χιλιάδες εταιρείες, πιθανό είναι να μη γνωρίζουν τη συναρπαστική ιστορία πίσω από την εύχρηστη πλατφόρμα που έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους να βρουν τη δική τους θέση στην αγορά εργασίας και έχει φτάσει σε σημείο

να ανταγωνίζεται το LinkedIn.

Η «γέννηση» του kariera.gr

Η ιστορία του kariera.gr ξεκινά το 1997, όποτε δύο συμφοιτητές στην ΑΣΟΕΕ, ο Θεόφιλος Βασιλειάδης και ο Φάνης Ρήγας, αποφάσισαν να ξεκινήσουν ένα περιοδικό για τους φοιτητές της σχολής, με την ονομασία «Ο πιο καλός ο φοιτητής». Χωρίς καμία εμπειρία στον χώρο των εκδόσεων, αποφασίζουν να στηρίξουν οικονομικά το εγχείρημά τους, κάνοντας κάτι πολύ απλό. Ο Θεόφιλος πηγαίνει στο περίπτερο, αγοράζει όλα τα περιοδικά που πωλούνται και βλέπει τις διαφημίσεις τους. Το επόμενο βήμα, που ήταν και το καθοριστικό, ήταν η επικοινωνία με όλες τις εταιρείες που διαφημίζουν τα προϊόντα τους, ζητώντας την υποστήριξη τους μέσω διαφημίσεων. Η ανταπόκριση των εταιρειών ήταν πρωτοφανής, καθώς έλαβαν στήριξη ακόμα και από μεγάλες εταιρείες, με αποτέλεσμα το περιοδικό να γεμίσει διαφημίσεις και η τσέπη καθενός co-founder με 1 εκατομμύριο δραχμές.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το ποσό αυτό γρήγορα εξανεμίστηκε από τα χέρια δύο 20χρονων, με αποτέλεσμα η όλη προσπάθεια να ξεκινήσει από την αρχή, αυτή τη φορά όμως με βασικό εμπόδιο την αδιαφορία από πλευράς εταιρειών ως προς τη στήριξη σε ένα φοιτητικό περιοδικό. Το… σωτήριο έτος ήταν το 1998, όποτε δημοσιεύτηκε το πρώτο «Καριέρα», το οποίο οι δύο φίλοι μοιράζουν μόνοι τους, ενώ την επόμενη χρονιά αποφασίζουν να πάνε ένα βήμα παραπέρα, με τις «Ημέρες Καριέρας» στο Ολυμπιακό Στάδιο. Το event διαφημίζεται σε ραδιόφωνο, τηλεόραση και εφημερίδες και τα spot καλούν τους ενδιαφερόμενους να καλέσουν στο 0800-καριέρα και να αφήνουν μια διεύθυνση, στην οποία λαμβάνουν μια φόρμα βιογραφικού. Ελήφθησαν με τον τρόπο αυτό 3.000 βιογραφικά.

Την εποχή της τεχνολογικής «έκρηξης», αποφασίζεται το μεγάλο βήμα προς το διαδίκτυο, με τη δημιουργία του πρώτου site του kariera.gr στις 14 Φεβρουαρίου 2000. Η αποχώρηση του Φάνη Ρήγα από το Kariera συνέπεσε με την εξαγορά του από το CareerBuilder, το οποίο με τη σειρά του εξαγοράστηκε από το private equity, Apollo το 2015. Ο Θεόφιλος Βασιλειάδης πρότεινε τότε την εξαγορά των δραστηριοτήτων που βρίσκονται εκτός ΗΠΑ, πρόταση η οποία δεν ευδοκίμησε και οδήγησε στην αποχώρηση και του Βασιλειάδη. Στα τέλη του 2019, πληροφορείται πως το Apollo κάνει πωλήσεις και ζητά πίσω την εταιρεία που ο ίδιος ίδρυσε.

Μια νέα εποχή για το kariera.gr

Σήμερα, το kariera.gr βρίσκεται σε φάση επανασύστασης, η οποία περιλαμβάνει την εμφάνιση αγγελιών, παρουσιάσεις εταιρειών αλλά και άρθρα γραμμένα είτε από τους συντελεστές της εταιρείας είτε από συνεργάτες της. Κείμενα που θα αφορούν στην οικονομία, στην αγορά εργασίας και όλους τους σχετικούς τομείς και που, ανάλογα με τα «like» που θα κάνει κάποιος, θα συνδυάζονται ώστε να προσφέρονται σχετικές θέσεις εργασίας. Όλα σχεδιάζονται με λογική mobile-first, καθώς γύρω στο 75% όσων αναζητούν εργασία και επισκέπτονται το kariera.gr, το κάνουν από κινητό. Με λίγα λόγια, το kariera.gr εισέρχεται στη λογική του LinkedIn, προσφέροντας θέσεις εργασίας σε κάθε άνθρωπο που αναζητά την ιδανική για εκείνον θέση.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα