ΗΠΑ: 250 εκ. δολ. στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έστειλε το τελευταίο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, την στιγμή που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών για νέα χρηματοδότηση συνεχίζονται. 

Η μάχη στο αμερικανικό Κογκρέσο για την έγκριση νέων κονδυλίων προς την Ουκρανία αναμένεται μεγάλη, καθώς το ποσό είναι τεράστιο -ύψους 61 δισεκ. δολαρίων- και αφορά τα

χρήματα των Αμερικάνων φορολογούμενων.

Στα είδη που περιέχει το πακέτο που στάλθηκε συγκαταλέγονται πυρομαχικά για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, στοιχεία του πυροβολικού, αντιαρματικά όπλα κ.ά., σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Λευκός Οίκος είχε προειδοποιήσει πως θα καταγραφόταν «έλλειψη πόρων» για την Ουκρανία ως «το τέλος της χρονιάς», καθώς οι χρηματοδοτήσεις «εξαντλούνται», όπως το έθεσε τη 18η Δεκεμβρίου ο εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της προεδρίας Τζον Κέρμπι.

Σημειωτέον, ότι ο Ζελένσκι πήγε προσωπικά στα μέσα Δεκεμβρίου στην Ουάσιγκτον για να ασκήσει πίεση. Όμως, σχεδόν δυο χρόνια μετά το ξέσπασμα του πολέμου -στο οποίο του οποίου το Κογκρέσο ενέκρινε συνολικά βοήθεια 110 δισεκ. δολαρίων για το Κίεβο-, η συνέχιση της αμερικανικής υποστήριξης «για όσο χρειαστεί» μοιάζει να έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Keywords
Αναζητήσεις
ipa-250-ek-dol-stratiotiki-voitheia-pros-tin-oukrania.htm
Τυχαία Θέματα