Η κυβέρνηση προαναγγέλλει «σημαντικές τομές» για το μέλλον της χώρας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, προανήγγειλε «σημαντικές τομές» που θα πραγματοποιήσει η κυβέρνηση το 2024 και υπογράμμισε πως δεν «ζυγίζουν» τα πολιτικά κόστη μπροστά στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θέλουν να φέρουν προς όφελος των πολιτών.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», ο Π. Μαρινάκης έκανε λόγο για μεγάλες αλλαγές που έχει φέρει η κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι θα συνεχίσουν σε αυτό τον δρόμο.

«Αυτό

που περιμένουμε και έχει προαναγγελθεί και φαίνεται ότι συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερο ρυθμό είναι μια σειρά από πολύ σημαντικές τομές που -για να κάνουμε και ο καθένας τη δική του αυτοκριτική- ήταν κάποιες φορές ταμπού. Πάγωσαν για πολλά χρονιά σημαντικές μεταρρυθμίσεις για τη χώρα. Αρκεί να δει κανείς προφανώς σε μια περίοδο πολλών προβλημάτων και εισαγόμενων κρίσεων, πόσες αλλαγές γίνονται- και ειδικά αυτούς τους μήνες- και προχωράνε.

Και για την επιστολική ψήφο και για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά παραρτήματα στα πανεπιστήμια, και το οικονομικό πρόγραμμα που ψηφίστηκε, και οι αλλαγές στη Δικαιοσύνη που φέρνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, και οι αλλαγές στην υγεία.

Οι πολίτες αναγνώρισαν τη διάθεση, τη βούληση και την αποτελεσματικότητα ενός πρωθυπουργού που σε μια δύσκολη περίοδο φέρνει αποτελέσματα. Χρειάζεται περισσότερα; Χρειάζεται περισσότερα. Και αυτό προσπαθεί να κάνει και ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση. Σε αυτή, λοιπόν, τη λογική δεν θα μας επιτρεπόταν να ζυγίζουμε πολιτικά κόστη σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Το μόνο που ζυγίζουμε είναι το όφελος των πολιτών. Δηλαδή οι μεταρρυθμίσεις μας να είναι υπέρ των πολιτών και της χώρας».

Σχετικά με το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η κυβέρνηση ακούσει με μεγάλο σεβασμό όλες τις απόψεις. «Η Εκκλησία, η θρησκεία μας, όσα πιστεύουμε έχουν πρώτα διδάξει την αγάπη, το «αγαπάτε αλλήλους». Κυρίως σε αυτό το πνεύμα πρέπει να κινούμαστε όλοι. Χωρίς να είμαι εγώ αυτός που θα κάνει υποδείξεις στον οποιοδήποτε», επισήμανε και πρόσθεσε ότι υπάρχει η νομοθετική , η εκτελεστική και η δικαστική εξουσία στη χώρα με διακριτούς ρόλους.

Ο Π. Μαρινάκης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει συγκεκριμένη σχετική νομοθέτηση μέσα στην τετραετία. «Καμιά φορά υπάρχουν και οι περιπτώσεις που ρυθμίζονται, αποκαθίστανται κάποιες αδικίες για κάποιους ανθρώπους χωρίς απαραιτήτως αυτό να σημαίνει ότι μετράμε, ζυγίζουμε δημοσκοπικά κάθε μεταρρύθμιση. Αλίμονο αν πρέπει να διορθωθεί μια αδικία, αν πρέπει να λυθεί μια εκκρεμότητα και να μην το κάνει αυτό μια κυβέρνηση γιατί μπορεί να βλέπει μια δημοσκόπηση σε ένα συγκεκριμένο θέμα.

Tο “όλα στην ώρα τους” δεν είναι πρόσχημα, δεν είναι σχήμα λόγου και δεν έχει αιτίες στο να αποφύγουμε τη συζήτηση. Είναι για να γίνει σωστά η συζήτηση. ‘Αρα, επειδή δεν είναι ένα πολύ απλό θέμα, είναι ένα σύνθετο θέμα, το οποίο έχει πολλές επιμέρους εκφάνσεις, ας δούμε πρώτα, ποιο θα είναι το κείμενο της κυβέρνησης».

Keywords
Αναζητήσεις
i-kyvernisi-proanangellei-simantikes-tomes-gia-to-mellon-tis-choras.htm
Τυχαία Θέματα