Η Γερμανία δοκιμάζει την τετραήμερη εργασία με μισθό πενθήμερης

14:48 27/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Με τη γερμανική οικονομία να βάλλεται σταθερά τους τελευταίους μήνες και τον πληθωρισμό να έχει «σκαρφαλώσει» στο 3,8% τον Δεκέμβριο του 2023, η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για να δώσει «ανάσα» και να αποσυμπιέσει τους πολίτες και την οικονομία της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, 45 επιχειρήσεις της χώρας θα μπουν από την 1η Φεβρουαρίου σε πιλοτικό πρόγραμμα διάρκειας έξι μηνών, όπου οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν τέσσερις αντί για πέντε μέρες την εβδομάδα, αλλά θα πληρώνονται κανονικά το πενθήμερο τους. Το πρόγραμμα

έχει σκοπό να ερευνήσει αν ισχύουν οι θέσεις των γερμανικών συνδικάτων, τα οποία υποστηρίζουν ότι η τετραήμερη εργασία θα έκανε τους εργαζόμενους υγιέστερους, πιο χαρούμενους και πιο αποδοτικούς.

Ο Sören Fricke, συνιδρυτής της Solidsense, μιας εκ των εταιριών που θα συμμετάσχουν στο  πρόγραμμα, δηλώνει ότι οι επιχειρήσεις δεν έχουν τίποτα να χάσουν αν μέσω αυτής της δράσης αυξηθεί η παραγωγικότητα των εργαζομένων.

«Είμαι σίγουρος ότι τέτοιου είδους επενδύσεις αποδίδουν επειδή αυξάνουν την ευημερία και τα κίνητρα, ενισχύοντας στη συνέχεια την αποτελεσματικότητα. Στην πραγματικότητα, αν η τετραήμερη εργασία λειτουργήσει, τότε δεν πρόκειται να μας κοστίσει τίποτα μακροπρόθεσμα».

Keywords
Αναζητήσεις
i-germania-dokimazei-tin-tetraimeri-ergasia-me-mistho-penthimeris.htm
Τυχαία Θέματα