Η αξία της ανθρώπινης ζωής, του ευχαριστώ και της συγνώμης… απλά ανεκτίμητες

07:21 24/8/2023 - Πηγή: Emea.gr

Η χώρα «λυγίζει» από την πολυμέτωπη πύρινη λαίλαπα που μετατρέπει σε στάχτη εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα αγροτοδασικών εκτάσεων καθημερινά. Ο κρατικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας πασχίζει να μην χαθεί έστω και μία ανθρώπινη ζωή, με πυροσβέστες και αστυνομικούς να μεταφέρουν ακόμα και αγκαλιά ηλικιωμένους από τα σπίτια τους προκειμένου να σωθούν, αν όχι από τις φλόγες, τουλάχιστον από τις αναθυμιάσεις και το άκρως επικίνδυνο, υψηλό θερμικό φορτίο που συγκεντρώνεται στις ζώνες πυρός.

 Σύσσωμος ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός κινητοποιείται για να συνδράμει της κατεπείγουσας ανάγκης πυρόσβεσης
αλλά και με ίδιες δυνάμεις χώρες – μέλη της ευρωπαϊκής κοινότητας που συμμερίζονται το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής αλλά και το ανθρώπινο δράμα απώλειας περιουσιών σε σωρούς στάχτης.

Πρωταρχικός και αμετακίνητος στόχος της κυβέρνησης και του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας είναι η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής. Δεκάδες μηνύματα 114 αποστέλλονται μαζικά για την ασφαλή μετακίνηση κατοίκων εκτός πύρινων ζωνών που οι άνεμοι προσανατολίζουν με πρωτοφανείς ταχύτητες και ριπές. Άνθρωποι με κατοικίδια και οικόσιτα ζώα τρέχουν να σωθούν και κάποιοι στέκουν με τα σημειωματάρια και αποτυπώνουν… «Το μόνο ευχάριστο, είναι ότι δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινη ζωή, πέρα από αυτούς τους ταλαίπωρους 18 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο».

Αυτή η ανατριχιαστική φράση ακούστηκε από παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ News και ξεσήκωσε την οργή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που με ανακοίνωσή του απαιτεί μία συγνώμη από την Δημόσια Τηλεόραση. «Για την ΕΡΤ οι 18 νεκροί στο δάσος της Δαδιάς δεν ήταν ανθρώπινες απώλειες; Δεν υπάρχουν λόγια. Το λιγότερο που οφείλει να κάνει η δημόσια τηλεόραση είναι να ζητήσει άμεσα συγγνώμη για αυτή την αθλιότητα. Καμιά ανθρώπινη ζωή δεν μετράει λιγότερο από άλλες. Η οδύνη και η συμπόνια δεν έχουν εθνικότητα. Τουλάχιστον, αυτές τις κρίσιμες ώρες για την χώρα, ας κρατήσουμε ζωντανό τον ανθρωπισμό μας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μέγαρο Μαξίμου και Υπουργείο Εξωτερικών ευχαριστούν προσωπικά και δημόσια όλους όσοι συνδράμουν της γιγαντιαίας επιχείρησης πυρόσβεσης και διάσωσης, καθημερινά. Όταν όμως ο ίδιος ο αρχηγός της Πυροσβεστικής δηλώνει ότι στα 32 χρόνια υπηρεσίας στο Σώμα δεν έχει ζήσει παρόμοιες ακραίες συνθήκες… εκεί δεν υπάρχουν περιθώρια άσκησης πολιτικής ή διπλωματίας.

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς, εξήρε το σθένος και την ετοιμότητα του Σώματος πυροσβεστών που επιχειρεί όλο το 24ωρο στα πολυμέτωπα πύρινα πεδία της χώρας, όντας σε γενική επιφυλακή, καθόλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και από τις λίγες υπηρεσίες πανευρωπαϊκά ή και διεθνώς που το πράττουν… την ίδια στιγμή κόμματα και πολιτευτές άδραξαν την ευκαιρία και άρχισαν να πολιτικολογούν.

Όπως έπραξε και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας που αποφάσισε να ενημερώσει για την αποστολή πυροσβεστικής δύναμης στη χώρα μας, μέσω twitter, αφού άσκησε -και πάλι μέσω αυτού- έναν ιδιότυπο διπλωματικό τσαμπουκά για την μη πρόσκλησή του στο άτυπο δείπνο των ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων στην Αθήνα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις η δύναμη του ευχαριστώ αποκτά αξία μόνο εν τη απουσία της… όπερ και εγένετο.
Keywords
Αναζητήσεις
i-axia-tis-anthropinis-zois-tou-efcharisto-kai-tis-sygnomis.htm
Τυχαία Θέματα