Η JP Morgan αναθεώρησε θετικά την εκτίμησή της για οικονομική ανάπτυξη της Κίνας στο 5,2%

10:32 23/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η κινεζική οικονομία εκτιμάται ότι θα έχει ανάπτυξη 5,2% το 2024, σύμφωνα με τον Ζου Χαϊμπίν, υπεύθυνο για την Κίνα οικονομολόγο της JP Morgan. Έτσι, αναθεώρησε θετικά την προηγούμενη πρόβλεψή του για ανάπτυξη στο 4,9% κατά τη φετινή χρονιά.

Αυτή η θετικά αναθεωρημένη εκτίμηση για την πορεία ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας ανακοινώθηκε στη διάσκεψη, Τhe JP Morgan Global

China Summit, που πραγματοποιήθηκε χθες στη Σανγκάη.

Σύμφωνα με τον Ζου, η δυναμική ετήσια οικονομική ανάπτυξη της Κίνας κατά 5,3% στο πρώτο τρίμηνο του 2024 ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της αγοράς, σηματοδοτώντας ένα δυνατό ξεκίνημα για τη χρονιά που διανύουμε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι τα τρία κυριότερα σημεία της κινεζικής οικονομίας κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους ήταν η ετήσια αύξηση της βιομηχανικής προστιθέμενης αξίας της, η οποία ξεπέρασε τη συνολική οικονομική ανάπτυξη της χώρας, καθώς και η διαφοροποίηση των εξαγωγικών προϊόντων και προορισμών της χώρας και η άνοδος των νέων τεχνολογιών και βιομηχανιών ως μοχλών οικονομικής ανάπτυξης.

Ο Ζου δήλωσε ότι αναμένει ότι η συναλλαγματική ισοτιμία του ρενμίνμπι, του κινεζικού νομίσματος, θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. «Αν και το γουάν αντιμετωπίζει την πίεση της βραχυπρόθεσμης υποτίμησης έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, η καθοδική πίεση θα αμβλυνθεί, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι πιθανό να μειώσει τα επιτόκια το δεύτερο εξάμηνο του έτους», είπε.

H JP Morgan Global China Summit,για την Κίνα είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές ετήσιες συναντήσεις επιχειρηματικών ηγετών στην Κίνα, που συνδέει την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα με την αγορά της Κίνας. Φέτος είναι η 20ή συνεχής χρονιά που πραγματοποιείται η εκδήλωση.

Keywords
Αναζητήσεις
i-jp-morgan-anatheorise-thetika-tin-ektimisi-tis-gia-oikonomiki-anaptyxi-tis-kinas-sto-52.htm
Τυχαία Θέματα