Η Barbie γίνεται ταινία και… φεύγει από την Barbieland!

13:01 30/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Πριν λίγες ημέρες βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες η πρώτη live-action ταινία της Barbie, η οποία αποφασίζει να φύγει από την Barbieland μαζί με τον Κεν, πρόκειται για τη ταινία φαντασίας της Γκρέτα Γκέργκουικ, σε σενάριο της ίδιας και του Νόα Μπάουμπακ με πρωταγωνιστές την Αυστραλιανή ηθοποιό Μάργκοτ Ρόμπι και τον Καναδό Ράιαν Γκόσλινγκ. Στην Ελλάδα η ταινία έχει “κόψει” λίγα παραπάνω” από 72.000 εισιτήρια

τις πρώτες τέσσερις ημέρες προβολής.

Ποια είναι όμως η διάσημη κούκλα που βγήκε στην μεγάλη οθόνη και… δημιουργεί αντιδράσεις; Πότε “γεννήθηκε”, πότε “κυκλοφόρησε”, ποια είναι η εξέλιξή της;

Αφορμή για την δημιουργία της Barbie είναι η… κόρη της Ρουθ Χάντλερ, Μπάρμπαρα, η οποία έπαιζε με χάρτινες κούκλες δίνοντάς τους χαρακτηριστικά ενηλίκων. Έτσι, η Ρουθ Χάντλερ πρότεινε στον σύζυγό της και συνιδρυτή της εταιρείας Mattel, Έλιοτ της δημιουργία μιας κούκλας. Η νέα κούκλα “γεννήθηκε” στις 9 Μαρτίου 1959 και είχε επιρροές από την “Γερμανίδα” Bild Lili, η οποία κυκλοφόρησε στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας από το 1955 ως το 1964. Λίγα χρόνια μετά, το 1961, αποκτά “ταίρι”, τον Κεν, ο οποίος είναι συνονόματος του… γιου της Ρουθ Χάντλερ, Κένεθ. Το 2004 αφήνει τον Κεν και γίνεται ζευγάρι με τον Μπλέιν, αλλά όχι για πολύ. Το 2011, ανήμερα της ημέρας των ερωτευμένων, ο Κεν επιστρέφει στην ζωή της. Ενώ, κάποια χρόνια πριν, το 1992 έθεσε υποψηφιότητα για… πρόεδρος των ΗΠΑ!

«Επιλέξαμε να συνεργαστούμε με τους Ρίτα Γουίλσον, Κρίστιαν Κρόκερ, Άντρια Νέβινς και τα Bron Studios για να ζωντανέψουν την ιστορία της Ρουθ. Αισθανόμαστε ότι αναγνωρίζουν πόσο εμπνέει και εμψυχώνει η ιστορία της Ρουθ», ανέφεραν η εγγονή και η κόρη της Ρουθ Χάντλερ, για να προσθέσουν πως: «Όλοι γνωρίζουν την εικονική Barbie, η οποία, μετά από πάνω από 60 χρόνια, εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο επιτυχημένες κούκλες παγκοσμίως. Αλλά λίγοι γνωρίζουν την ιστορία της εμπνευσμένης, πρωτοποριακής, παθιασμένης γυναίκας που τη δημιούργησε».

Αξίζει να σημειωθεί πως η ταινία έχει εγείρει αντιδράσεις στο Πακιστάν, όπου οι ταινίες περνούν από την έγκριση της λογοκρισίας. Συγκεκριμένα ο Φαρούκ Μαχμούντ, γραμματέας του Γραφείου Λογοκρισίας Ταινιών του Παντζάμπ, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Θα εξεταστεί πλήρως η ταινία και θα λογοκριθεί στα σημεία που θα θεωρήσουμε αναγκαίο», συμπληρώνοντας πως «μπορεί να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία». Επιπλέον, η ταινία προκάλεσε αντιδράσεις και σε Βιετνάμ – Φιλιππίνες, λόγω του χάρτη που φέρεται να παρουσιάζει την πολιτική της «Γραμμής των Εννέα Σημείων» της Κίνας.

Η Barbie έχει κάνει… διάφορα επαγγέλματα, γιατρός, τραγουδίστρια, μπαλαρίνα, αλλά και με οικογένεια, έγκυος, ή ως πριγκίπισσα και… γοργόνα, πλέον “παίζει” και σε ταινία!

Keywords
Αναζητήσεις
i-barbie-ginetai-tainia-kai-fevgei-apo-tin-barbieland.htm
Τυχαία Θέματα