Γιάννης Διονάτος: Πως «κλωνοποιείται» ο Γ. Στάσσης;

10:43 26/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Παρακολουθώντας το προηγούμενο διήμερο τις εργασίες του συνεδρίου «Power Summit 2024» που διοργάνωσε η Eurelectric στην Αθήνα, ένα από τα στοιχεία που ξεχώρισαν ήταν ο εντυπωσιακά υψηλός βαθμός αποδοχής και αναγνώρισης της αποδοτικής δουλειάς του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση, κατά την πενταετία -περίπου- που βρίσκεται στο «τιμόνι» της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Διαβάστε εδώ το Business

Voice Week 

Τόσο από αξιωματούχους και στελέχη που βρίσκονται εντός, μα και εκτός των συνόρων.

Από την Ευρωπαία Επίτροπο Ενέργειας, Κάντρι Σίμσον, η οποία εξήρε την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα μας στο πεδίο της ενεργειακής μετάβασης, μέχρι ηγέτες επιχειρήσεων ενέργειας και ηλεκτρισμού, που αποτελούν σημείο αναφοράς στην ευρωπαϊκή βιομηχανία ηλεκτρισμού και -φυσικά- τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Σε ότι αφορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε παρέμβασή του κατά την έναρξη του προαναφερθέντος συνεδρίου, αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων και- στην εντυπωσιακή μεταμόρφωση της ΔΕΗ υπό την ηγεσία του κ. Στάσση, με αποτέλεσμα η εταιρεία που το 2019 βρισκόταν στο… χείλος της αβύσσου υπό την έννοια της χρεοκοπίας, να αποτελεί -σήμερα- περιφερειακό ενεργειακό «παίκτη» υψηλής αξίας και πρωτεύουσας σημασίας.

Αναμφίβολα, κάθε νουνεχής, καλόπιστος και έχοντας σώας τα φρένα κάτοικος της χώρας μας, δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει και εξάρει τη συμβολή του νυν Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ στην πορεία εκτόξευσής της προς την ανάπτυξη και την τοποθέτησή της μεταξύ των κορυφαίων «παικτών» του κλάδου Πανευρωπαϊκά!

Διαβάστε εδώ το Business Voice Week 

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές κατά τις οποίες κυβερνητικά στελέχη, επιχειρηματίες, μα και παράγοντες της αγοράς έχουν εκστομίσει το «μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι σαν τον Στάσση στην ευρύτερη δημόσια διοίκηση και τις εν γένει επιχειρηματικές της εκφάνσεις».

Ίσως και να υπάρχουν! Τουλάχιστον, να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ελεύθερη αγορά, αναζητώντας το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα. Έχοντας ως παρακαταθήκη αναφορά με bold γράμματα στο βιογραφικό τους, το γεγονός πως πέτυχαν επιτυχία αντίστοιχη της ΔΕΗ σε έναν εξίσου σημαίνοντα (πρώην) δημόσιο Οργανισμό της χώρας μας. Ήτοι, τον ΟΤΕ!

Πράγματι, αναφέρομαι στον -για λίγες ημέρες, ακόμη- Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλό του, Μιχάλη Τσαμάζ, θεωρούμενο και ως έναν από τους κορυφαίους manager της σύγχρονης επιχειρηματικής σκηνής στην Ελλάδα, ο οποίος κατάφερε με πολύ δουλειά, όραμα, πίστη, αντοχή, την κατάλληλη ομάδα και τις αντίστοιχες κινήσεις να «γυρίσει» ένα «καράβι» του μεγέθους, της σημασίας, της δυναμικής, μα και των χρόνιων παθογενειών που ταλανίζουν κάθε τι κρατικό στη χώρα μας, του ΟΤΕ, ώστε σήμερα να αποτελεί case study και success story από την ίδια την μητρική εταιρεία Deutsche Telekom μέχρι και Ivy league Πανεπιστήμια, όπως λ.χ. το Harvard!

Διαβάστε εδώ το Business Voice Week 

Αλήθεια, υπάρχει κάποια πιθανότητα ο Μιχάλης Τσαμάζ να μπορέσει να αξιοποιηθεί σε κάποια κομβικής σημασία θέση εντός του ευρύτερα νοούμενου κρατικού μηχανισμού;

Όσοι απαντήσατε μονολεκτικά «όχι», θα σας πρότεινα να περιμένετε λιγάκι…

Keywords
Αναζητήσεις
giannis-dionatos-pos-klonopoieitai-o-g-stassis.htm
Τυχαία Θέματα