Γιάννης Διονάτος: Η Ελλάδα δείχνει τα – τεχνολογικά της – «δόντια»!

09:03 4/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Αναμφίβολα, την τελευταία πενταετία η χώρα μας έχει μεταβάλλει άρδην την εικόνα που έχει στο εξωτερικό, ως συνέχεια της σταδιακής ανέλιξης της οικονομίας και του επιχειρείν, της προσέλκυσης επενδύσεων, της βήμα-προς-βήμα αναδιάταξης των δομών και υπηρεσιών της, της ψηφιοποίησης πληθώρας τμημάτων και τομέων της, του βαθμού παρέμβασης με υλοποιήσιμες προτάσεις, της εγκατάλειψης του λαϊκισμού και φυσικά της ενίσχυσης της αξιοπιστίας της.

ΔΙΑBΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ BUSINESS VOICE ΤΟΥ

ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Ενδεικτικό και πλέον πρόσφατο παράδειγμα, η συμμετοχή της χώρας μας για 11η συνεχή χρονιά στην έκθεση Mobile World Congress (MWC) στην Βαρκελώνη, η οποία και θεωρείται -δικαίως- ως μια από τις πλέον σημαντικές εκδηλώσεις παγκοσμίως αναφορικά με τον ευρύτερο κλάδο των ψηφιακών τεχνολογιών.

Αρκεί να σημειωθεί πως η φετινή συμμετοχή της χώρας μας στην MWC Barcelona 2024 ήταν η πλέον εντυπωσιακή στα 11 χρόνια παρουσίας μας εκεί, δείγμα της δυναμικής, της πίστης, της τόλμης και της καινοτομίας που αναδεικνύεται, συντελείται και υιοθετείται εντός των συνόρων και αναζητά αποτελεσματική διέξοδο εκτός αυτής.

Μάλιστα, η φετινή παρουσία της Ελλάδος συνοδεύτηκε από την πλέον πολυπληθή επιχειρηματική αποστολή στην Βαρκελώνη, η οποία ονομάστηκε ενδεικτικά ως «Εθνική Ελλάδας Καινοτομίας»!

ΔΙΑBΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ BUSINESS VOICE ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Γιατί αυτό ήταν το μήνυμα που θέλησαν να στείλουν ο ΣΕΚΕΕ μέσω του πρόεδρου του, Μάνου Μακρομάλλη, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Enterprise Greece, επιμέρους φορείς της Πολιτείας, της αυτοδιοίκησης, και φυσικά περισσότερες από 30 επιχειρήσεις του τεχνολογικού κλάδου.

Η Ελλάδα καινοτομεί, δημιουργεί, αναπτύσσεται, ενδιαφέρεται να συνεργαστεί, να εξελιχθεί και να εξάγει πολύτιμη όσο και cutting edge τεχνολογικό know how. Κι αυτό, με άρτιες όσο και λειτουργικές λύσεις, υπηρεσίες και προϊόντα.

Μα πρωτίστως, στέλνεται ένα ακόμη, διττό μήνυμα: Ελλάδα δεν σημαίνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τουρισμός, αλλά και ότι η χώρα μας ΤΟΛΜΑ να τοποθετηθεί με παραγωγική θέση, στάση και λόγο σε μια εκδήλωση του μεγέθους και της σημασίας του Mobile World Congress Barcelona, που θεωρείται ως ένα παράθυρο στο μέλλον, ενώ οι τεχνολογικές τάσεις και οι επερχόμενες αλλαγές παρουσιάζονται εμπράκτως με εκθέματα και λειτουργικά πρότυπα.

Και σε αυτό το ραντεβού με το μέλλον, οι εμπλεκόμενοι stakeholders στην χώρα μας έχουν επιλέξει να είναι συνεπείς, ενισχύοντας το αποτύπωμα καινοτομίας και ενδυναμώνοντας της εξωστρέφεια των επιχειρήσεων ψηφιακών τεχνολογιών.

ΔΙΑBΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ BUSINESS VOICE ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Keywords
Αναζητήσεις
giannis-dionatos-i-ellada-deichnei-ta--technologika-tis--dontia.htm
Τυχαία Θέματα