Ένα υβριδικό Φόρουμ στη Σαουδική Αραβία

11:21 21/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Το Υπουργείο Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας, εκπροσωπούμενο από την Εθνική Επιτροπή Εκπαίδευσης, Πολιτισμού και Επιστημών της Σαουδικής Αραβίας και την Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς, μαζί με το Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και το Πρόγραμμα Ηγεσίας για την Παγκόσμια Κληρονομιά ICCROM-IUCN, διοργανώνουν από κοινού την πέμπτη έκδοση του Φόρουμ Διαχειριστών Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς, σε συνεργασία με το ICOMOS. Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται παράλληλα με την 45η σύνοδο της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Με

θέμα την «Διαχείριση της Παγκόσμιας Κληρονομιάς για τα επόμενα 50 χρόνια», το Φόρουμ θα διεξαχθεί σε υβριδική μορφή, με μια ηλεκτρονική έκδοση που θα αποτελείται από τρεις συνεδρίες μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου 2023, και μια δια ζώσης εκδήλωση στο Ριάντ από τις 10 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2023. Στόχος του Φόρουμ είναι να φέρει σε επαφή διαχειριστές μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς από όλο τον κόσμο προκειμένου να συμμετάσχουν σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις που θα τους ενδυναμώσουν, αλλά και να τους βοηθήσει να διευρύνουν τις επαφές τους και να αποκτήσουν γνώσεις και insights διεθνούς επιπέδου.

Το Φόρουμ προσφέρει την ευκαιρία για αναδρομή στα επιτεύγματα των τελευταίων 50 ετών ενώ παράλληλα θα εξεταστούν ορισμένες από τις αυξανόμενες προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι διαχειριστές των χώρων τα επόμενα χρόνια. Σε ευθυγράμμιση με τους στόχους του Φόρουμ, οι συζητήσεις θα εστιάσουν με μια σειρά θεμάτων, όπως η κατανόηση των επιτευγμάτων και των προκλήσεων της Σύμβασης για την Παγκόσμια Κληρονομιά, η ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της βιωσιμότητας, η διαχείριση κινδύνων, η κλιματική αλλαγή και οι ψηφιακές τεχνολογίες για την παρακολούθηση και την προστασία των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για τους διαχειριστές των μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς από όλο τον κόσμο. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εγγραφής, εδώ.   

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα