Εμφανίστηκαν ξανά οι αγοραστές στο ΧΑ και απορρόφησαν πωλήσεις

20:51 17/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Aψιμαχίες αγοραστών και πωλητών στο ταμπλό και απορρόφηση πωλήσεων και πιέσεων είχε η συνεδρίαση της Τετάρτης, που ήταν ενδιαφέρουσα και με αυξημένες συναλλαγές. Η διάθεση να απορροφηθούν οι πωλήσεις αύξησε τις συναλλαγές με τις ισχυρές τράπεζες κυρίως την ΕΤΕ, αλλά και τον ΟΠΑΠ, τη ΔΕΗ τη μετοχή της Motor

Oil και της Τιτάν να οδηγούν την αγορά, επικουρούμενες και από τις μετοχές των JUMBO ενώ μάχη έδωσε και η Helleniq Energy.

Η αγορά υποχωρούσε μέχρι τις 11.30, αλλά στη συνέχεια άρχισαν να βγαίνουν αγοραστές, με την ΕΤΕ να ηγείται κινούμενη ανοδικά από την αρχή μέχρι το τέλος, στηρίζοντας ανοδικά όλο το εύρος της αγοράς. Η Eurobank ακολούθησε με σχετική άνοδο παρά την οριακή υποχώρηση στο τέλος, ενώ αγοραστές που δεν βιάζονταν εμφανίστηκαν και στις μετοχές των Πειραιώς και Alpha Bank, όπου οι πωλητές πήραν κέρδη επιτρέποντας είσοδο σε νέα κεφάλαια.

Στο τέλος της συνεδρίασης οι αγοραστές αποτραβήχτηκαν σε μία σειρά από μετοχές, αφήνοντας τους πωλητές να κατευθύνουν το αποτέλεσμα. Το ΧΑ επιβεβαιώνει ότι έχει εφεδρείες παρά τα μεγάλα κέρδη και οι μετοχές που ενδιαφέρουν τους ξένους επενδυτές διατηρούν δυνάμεις για να απορροφήσουν πωλήσεις και την επόμενη μέρα.

Οι αγοραστές εξυπηρετούνται από τις ρευστοποιήσεις δεν κυνηγούν τις μετοχές και η αγορά αποθερμαίνεται αφού βραχυχρόνια ήταν υπεραγορασμένη, σύμφωνα με τους αναλυτές. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει, λένε, ότι θα έπρεπε να διορθώσει, όμως οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, υποχρέωσαν τους επενδυτές στις μεγάλες αγορές να επανεξετάσουν την κατάσταση και συνέβαλαν στη διαμόρφωση αυτής της εικόνας.

Στη συνεδρίαση 42 μετοχές έκλεισαν με άνοδο και 64 με πτώση. Ο Γενικός Δείκτης, έκλεισε με πτώση 0,08% στις 1.331,34 μονάδες, με τον τζίρο να φθάνει τα 130 εκατ. ευρώ. Ο FTSE της μεγάλης κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,08% στις 3.231,70 μονάδες, και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε 0,09%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε 0,20% στις 1.117,25 μονάδες.

Έγιναν πακέτα αξίας 15,19 εκατ. ευρώ τα μεγαλύτερα στη Eurobank, ΕΤΕ, Jumbo και Alpha Bank.

Keywords
Αναζητήσεις
emfanistikan-xana-oi-agorastes-sto-cha-kai-aporrofisan-poliseis.htm
Τυχαία Θέματα