Ελεύθερος Σκοπευτής: Το Γερμανικό δράμα και η Kaizen Gaming

10:34 11/2/2024 - Πηγή: Emea.gr
Το Γερμανικό δράμα!

Τουλάχιστον ανησυχητικά είναι τα μηνύματα που καταφτάνουν τις τελευταίες εβδομάδες στα «αυτιά» της στήλης σε ότι αφορά έναν κραταιό Γερμανικό επιχειρηματικό Όμιλο με έντονη, όσο και πολυετή παρουσία (και) στην χώρα μας.

Οι φόβοι έχουν να κάνουν με το κλίμα που επικρατεί στα HQ στο Μόναχο, τις διαφαινόμενες αρνητικές εξελίξεις σε επίπεδο απασχολούμενων στον κραταιό Όμιλο-σήμα κατατεθέν πολλαπλών καθετοποιημένων αγορών, στις οποίες και δραστηριοποιείται με πληθώρα καινοτόμων προϊόντων, αλλά και τις σχεδιαζόμενες περικοπές κατά μήκος λειτουργιών

και τμημάτων, την απόσυρση από διεθνές αγορές, μα και απ’ ολόκληρες γεωγραφικές περιοχές, τον δραστικό περιορισμό των marketing budget κ.ο.κ.

Διάβασε εδώ την Business Voice του Σαββάτου

Μάλιστα, η ανησυχία έχει κάνει έντονα την εμφάνισή της και στην ελληνική θυγατρική, σε σημείο τέτοιο ώστε προ μερικών -μόλις- ημερών, έλαβε χώρα ενημέρωση από μέρους του επικεφαλής της προς το εδώ στελεχειακό δυναμικό, σε μια συγκέντρωση που χαρακτηρίστηκε από αμηχανία, αγωνία και ανασφάλεια.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, στελέχη προερχόμενα από τμήματα που είθισται να… πληρώνουν τη νύφη σε αντίστοιχες περιστάσεις (λ.χ. ανθρώπινο δυναμικό, δημόσιες σχέσεις, επικοινωνία, εταιρική κοινωνική ευθύνη), «ψάχνονται» έντονα, ανοικτά και ξεκάθαρα προκειμένου να βρουν τον επόμενο εργασιακό τους προορισμό.

Διάβασε εδώ την Business Voice του Σαββάτου

Παράλληλα, το σύνολο των εργαζομένων στον εν λόγω Γερμανικό επιχειρηματικό Όμιλο πέραν της απογοήτευσης και τους στρες που τους διακατέχει – πλέον – για την επόμενη ημέρα του εργασιακού τους βίου, δεν κρύβουν και την αγωνία τους σχετικά με την τύχη ορισμένων εξαιρετικά καινοτόμων προγραμμάτων φροντίδας των ίδιων και των οικογενειών τους, που συνδυάζονται με γενναιόδωρες, όσο και ποικίλες παροχές.

Μάλιστα, ιδιαίτερη μνεία έχει γίνει μέσω της συγκεκριμένης προσέγγισης τόσο για τις γυναίκες, όσο και τους ευρισκόμενους στην ηλικιακή κατηγορία των +45 ετών, οι οποίοι συνήθως συναντούν έτι περαιτέρω δυσκολίες στην ανεύρεση εργασίας και την ενεργή υποστήριξή σε ότι αφορά στην εργασιακή, μα και ιδιωτική τους καθημερινότητά.

Όπως εκτιμούν στελέχη του Ομίλου, τα προαναφερθέντα προγράμματα είναι εξαιρετικά πιθανό να συρρικνωθούν σημαντικά, αν όχι να περικοπούν πλήρως…

Αυθεντική προσέγγιση φροντίδας της Kaizen Gaming

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, όσο και διδακτική ιστορία μου διηγήθηκε πρόσφατα στέλεχος της Kaizen Gaming.

Αφορούσε στο – παραδοσιακό – Χριστουγεννιάτικο πάρτι της εταιρείας. Λίγες ημέρες πριν την πραγματοποίησή του, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία έλαβαν e-mail από μέρους του Διευθύνοντος Συμβούλου, ο οποίος αφού τους προέτρεψε να διασκεδάσουν, μακριά από προβλήματα και ζητήματα εργασιακής φύσεως, τους παρακίνησε – σχεδόν επέβαλε – και σε μια άλλη ενέργεια. Συγκεκριμένα, καθώς ο ίδιος -όπως ανέφερε- αντιλαμβανόταν πως η κούραση, σε συνδυασμό με την διασκέδαση, τις μικρές ώρες και την κατανάλωση αλκοόλ δύναται να αποτελέσουν ένα μείγμα… καταστροφής, τους τόνισε να μην μετακινηθούν με τα οχήματά τους προς και από τον χώρο της εκδήλωσης, αλλά να χρησιμοποιήσουν ταξί, προσκομίζοντας τις αποδείξεις στο λογιστήριο της εταιρείας ώστε να υπολογιστούν ως εξοδολόγια, με το σύνολο των εργαζομένων να απαλλάσσονται από το συγκεκριμένο έξοδο, καθώς η εταιρεία θα τους αποζημίωνε σχετικά!

Διάβασε εδώ την Business Voice του Σαββάτου

Μικρό δείγμα μιας ευρύτερης έννοιας σε σχέση με την ολιστική φροντίδα που διακρίνει την διοίκηση της εταιρείας απέναντι στους εργαζομένους και τα στελέχη της, καθώς έλαβε μέριμνα για την ασφαλή μεταφορά τους προς το χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης, μα πρωτίστως από εκεί προς τις κατοικίες τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Kaizen Gaming διαχειρίζεται δύο βασικά brands: Τα Bettano και Stoiximan. Στην εταιρεία εργάζονται περισσότερα από 2.500 άτομα, ενώ πέρυσι δημιουργήθηκαν (και καλύφθηκαν) κάτι παραπάνω από 1.100 νέες θέσεις εργασίας. Αυτές, αφορούσαν πρωτίστως προγραμματιστές και ΙΤ μηχανικούς.  Μάλιστα, υπολογίζεται πως πραγματοποιούνται περί τις 120 προσλήψεις σε μηνιαία βάση το 2023, ενώ στα ίδια επίπεδα αναμένεται να κινηθεί και κατά τη διάρκεια του 2024.

Διάβασε εδώ την Business Voice του Σαββάτου

Κι αυτό, προκειμένου η εταιρεία να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στους τουλάχιστον 13 εκατομμύρια ενεργούς πελάτες, που βρίσκονται σε περισσότερες από 13 χώρες, όπου και δραστηριοποιείται.

Keywords
Αναζητήσεις
eleftheros-skopeftis-to-germaniko-drama-kai-i-kaizen-gaming.htm
Τυχαία Θέματα