Εκλεκτοί κι αντάρτες έπιασαν τα «όργανα» στην Πειραιώς. Έπεσε η πρώτη «κόκκινη κάρτα»

10:05 26/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Εκτός ΝΔ ετέθη ο πρώην βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Αμανατίδης, μετά την απόφασή του να κατέβει «αντάρτης» στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, κόντρα στον νυν Περιφερειάρχη και υποψήφιο του κόμματος, Γιώργο Κασαπίδη.

Μη θέλοντας να χάσει την «ορμή» των πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων, καθότι δεν κατάφερε να επανεκλεγεί αποσπώντας μία από τις δύο έδρες του κόμματος στην Κοζάνη, αποφάσισε να την «εκτονώσει» στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές,

δεχόμενος -κατά πως λέγεται- «πιέσεις» από στελέχη του κόμματος και συνεργάτες.

Όχι, δεν πρόκειται για γενικευμένο αντάρτικο στο χρίσμα που δόθηκε στο επίσης «γαλάζιο» στέλεχος, Γιώργο Κασαπίδη. Είναι που δόθηκε γρήγορα και ελάχιστοι κατάφεραν να διαβλέψουν την αυστηρότητα της κομματικής γραμμής που συνοδεύονταν. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η επιλογή του νυν Περιφερειάρχη, έγινε αβασάνιστα, απουσία άλλου διεκδικητή της έδρας. Με δεδομένο μάλιστα, ότι ο κ.Κασαπίδης είχε και αυτός κατά το παρελθόν διαγραφεί από τη ΝΔ κι επέστρεψε, δεν φάνταζε σαν μία «μπετόν» επιλογή του κόμματος και του προέδρου.

Παρά ταύτα, η διαγραφή είναι αμετάκλητη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασισμένος να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος.

Ανάλογες συμπεριφορές και από άλλα στελέχη θα οδηγήσουν σε άμεση διαγραφή τους από το κόμμα, καθώς οι κομματικές επιλογές για τη στήριξη προσώπων στις 13 περιφέρειες της χώρας δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από στελέχη της ΝΔ.

Το μήνυμα είναι σαφές, αλλά και η δυσαρέσκεια κάποιων εν ενεργεία γαλάζιων αυτοδιοικητικών που δεν έλαβαν το χρίσμα και έχουν «υποσχεθεί» να αψηφήσουν την κομματική «γραμμή» δρώντας αυτοβούλως.

Ο λόγος για τον νυν Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος ενώ εκλέχτηκε το 2019 με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας (απέναντι στον επίσης διαγραμμένο γαλάζιο αντάρτη, Πέτρο Τατούλη),  δεν πήρε εκ νέου το χρίσμα του κόμματος για τις εκλογές του 2023.

Οι διπλές γαλάζιες υποψηφιότητες ήταν χαρακτηριστικό των προηγούμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, κυρίως στους μεγάλους Δήμους της χώρας. Αυτό που μένει να διαφανεί είναι οι προθέσεις της ηγεσίας. Το αν θα επιλέξει δηλαδή να αφουγκραστεί υποψηφίους και τοπικούς παράγοντες ή θα «βυθίσει» τις τοπικές οργανώσεις στην εσωστρέφεια.

Keywords
Αναζητήσεις
eklektoi-ki-antartes-epiasan-ta-organa-stin-peiraios-epese-i-proti-kokkini-karta-ki-epetai-synecheia.htm
Τυχαία Θέματα