DIME Awards 2023: Για άλλη μια χρονιά το ποιοτικό πρωτογενές περιεχόμενο έδειξε τους νικητές

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 11 Ιουλίου στο Μουσείο Οίνου Μάρκου, η τελετή απονομής των Digital Media Awards 2023. H βραδιά ήταν ιδιαίτερη, καθώς τα βραβεία-θεσμός των Ψηφιακών Εκδόσεων έκλεισαν 10 χρόνια. Για την επετειακή αυτή διοργάνωση, ανάμεσα στις βραβεύσεις για τη χρονιά που πέρασε, ανακοινώθηκαν και τα Τοp3 της δεκαετίας, ενώ ειδική αναφορά έγινε στη μνήμη του δημιουργού των βραβείων, Περικλή Βανικιώτη.
Τις κορυφαίες διακρίσεις της χρονιάς απέσπασαν:

Η 24Media
ως Digital Publisher of the YearΤο Sport24 ως Digital Medium of the YearΗ Zenith ως Digital Media Agency of the YearΗ Κωτσόβολος ως Digital Brand of the YearΗ Teads ως Digital Adtech Provider of the Year

Αντίστοιχα, με Platinum βραβείο τιμήθηκε το Vice Greece στην Ενότητα «Ανάπτυξη & Διαχείριση Online Περιεχομένου», η Kroma ΑΜΚΕ στην Ενότητα «Ενίσχυση της Εμπειρίας του Αναγνώστη», η Kωτσόβολος στην Ενότητα «Ψηφιακή Επικοινωνία & Μarketing», η Publicis Groupe/ Zenith στην Ενότητα «Βέλτιστες Ψηφιακές Υπηρεσίες προς τους Διαφημιζόμενους» και η Melon Media στην Ενότητα «Podcasts».

Στα Τοp3 της 10ετίας αναδείχθηκαν οι εταιρείες:

Τοp3 Digital Publisher of the Decade: 24Media, DPG, Liquid MediaΤοp3 Digital Medium of the Decade: CNN, Gazzetta, Vice GreeceΤοp3 Digital Media Agency of the Decade: Mindshare, Tempo OMD, Zenith

Τις υποψηφιότητες αξιολόγησε Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από 34 καταξιωμένα στελέχη, υπό την προεδρία της Επίκουρης Καθηγήτριας του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Αικατερίνης Σταυριανέα.

Δρ. Αικατερίνη Σταυριανέα, Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής

Η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Dime Awards δήλωσε σχετικά: «Tα Dime Awards έχουν καθιερωθεί πλέον ως θεσμός, και για 10η συνεχή χρονιά ανέδειξαν και επιβράβευσαν τις βέλτιστες πρακτικές, την αιχμή στην καινοτομία και την ψηφιακή δημιουργικότητα. Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο ψηφιακό οικοσύστημα, οι φετινές υποψηφιότητες διακρίθηκαν για την σκληρή δουλειά, το υψηλό επίπεδο του αποτελέσματος, αλλά κυρίως μας εντυπωσίασαν για το εξαιρετικό ταλέντο των συμμετεχόντων που αποτελεί για όλους μας συνεχή πηγή έμπνευσης και υπερηφάνειας».

Επένδυσαν στο ποιοτικό πρωτογενές περιεχόμενο και εστίασαν στις ανάγκες του κοινού οι κορυφαίοι νικητές των Digital Media (DIME) Awards 2023, διαμορφώνοντας το mindset του σύγχρονου οικοσυστήματος των Ψηφιακών Μέσων.

Μίνα Μπιράκου, Content Director, 24Media

24Media – Digital Publisher Of The Year
«Ανέκαθεν πιστεύαμε ότι το περιεχόμενο είναι ο βασιλιάς»
«Στην 24Media ανέκαθεν πιστεύαμε ότι το περιεχόμενο είναι ο βασιλιάς και ότι τελικά μόνο η παραγωγή καλού, πρωτογενούς περιεχομένου είναι αυτή που σε ξεχωρίζει. Αυτό μπορεί να παραχθεί μόνο από μια εξίσου καλή και δεμένη ομάδα. Η ομάδα της 24Media είναι ακριβώς αυτό. Εξαιρετικοί επαγγελματίες που με κοινή προσπάθεια και υψηλά standards υπηρετούν τη δημοσιογραφία σε όλες τις εκφάνσεις της».

Παντελής Βλαχόπουλος, Editorial Director, Sport24

Sport24 – Digital Medium Of The Year
«Είμαστε πολύ περήφανοι για την πρόοδο, την ομαδική δουλειά και την καινοτομία»
«Το Sport24 είναι πλέον ένα community για όλους τους φιλάθλους που έχει στόχο κάθε χρόνο να εξελίσσεται. Είμαστε πολύ περήφανοι για την πρόοδο, την ομαδική δουλειά και την καινοτομία που λαμβάνει χώρα κάθε σεζόν στο Sport24 και αυτό αποτυπώνεται από το βραβείο Digital Medium of the Year, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στα DIME 2023. Συνεχίζουμε με την ίδια προσήλωση και το ίδιο πάθος, ώστε το Sport24 να αποτελεί μία πηγή έμπνευσης, ελευθερίας και νέων ιδεών για όλους, όσοι ασχολούνται με τα σπορ».

Αντιγόνη Γαλάνη, Chief Zenith Officer

Zenith Digital – Media Agency Of The Year
«Το Digital στο κέντρο της ROI ολιστικής προσέγγισής μας»
«Η φετινή αναγνώριση από τα DIME ως “Digital Media Agency of the Year” μας τιμά ιδιαίτερα και μας κάνει εξαιρετικά περήφανους και χαρούμενους! Φέτος, οι διακρίσεις μας ήταν σημαντικές σε αριθμό και σε στρατηγική, έχοντας το Digital στο κέντρο της ROI ολιστικής μας προσέγγισης και συνδυάζοντας δεδομένα, τεχνολογία, στρατηγική προσέγγιση και δημιουργικότητα δημιουργήσαμε διαφοροποιημένες επικοινωνίες που ξεχώρισαν. Όμως οι άνθρωποί μας είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά. Η γνώση τους, το πάθος, η αγάπη τους σε αυτό που κάνουν, και η στοχοπροσήλωσή τους στην επιτυχία των brand τους. Γι’ αυτό ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αγγέλα Ρέντζου και στη δυνατή ομάδα που μπόρεσε να μεταδώσει στην Επιτροπή των DIME τον ενθουσιασμό μας για το digital και το περιεχόμενο του».

Δημήτρης Γκανέτσος, Head of Digital Marketing & Creative, Κωτσόβολος – Dixons South East Europe

Κωτσόβολος – Digital Brand Of The Year
«Το καλύτερο κίνητρο για να συνεχίσουμε»
«Όταν η εταιρεία σου φέρνει συνεχώς νέες δυνατότητες, νέες καινοτομίες και νέα εργαλεία, σε γεμίζει έμπνευση να δημιουργήσεις και να φτάσεις στην κορυφή! Η διάκριση “Digital Brand of the Year” είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας μιας ομάδας που συνέχεια ψάχνει το καινούργιο, το καινοτόμο, το δημιουργικό, το διαφορετικό. Και είναι το καλύτερο κίνητρο για να συνεχίσουμε να το κάνουμε, επενδύοντας ακόμα περισσότερο στο digital οικοσύστημά μας, δημιουργώντας “φρέσκο”, πρωτότυπο και καινοτόμο περιεχόμενο, μέσα στα σωστά κανάλια, προς τα σωστά κοινά, με τη σωστή στρατηγική. Αυτό είναι #teamkotsovolos».

Χρήστος Μάλτης, Sales Director Greece & Cyprus, Teads

Teads – Digital Adtech Provider Of The Year
«Αναγνώριση της αφοσίωσης, της δουλειάς και της αποφασιστικότητας της ομάδας μας»
«Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη διάκρισή μας ως “Digital Adtech Provider of the Year” στo πλαίσιo των Digital Media (DIME) Awards 2023. Η τιμητική αυτή διάκριση αποτελεί αναγνώριση της αφοσίωσης, της δουλειάς και της αποφασιστικότητας της ομάδας μας και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη που συνέβαλαν σε αυτήν την επιτυχία. Η αναγνώριση αυτή ενισχύει τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για την παροχή σύγχρονων και αποδοτικών μορφών διαφήμισης και προώθησης των brands στην ελληνική αγορά. Ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξή σας»!

Μέσα από τη δύναμη του storytelling οι Platinum νικητές των Digital Media Awards 2023 κατάφεραν να φωτίσουν ιστορίες που χρειάζεται να ειπωθούν, αλλά και να αναδείξουν τις αξίες των brands μέσα από περιεχόμενο που προσφέρει αξία στο κοινό.

Ανδρέας Μπούσιος, Δημοσιογράφος, Vice Greece

Vice Greece – Ενότητα «Ανάπτυξη & Διαχείριση Online Περιεχομένου»
«Το Platinum Dime Award βοηθά να ακουστεί η φωνή των ανθρώπων πιο δυνατά»
«Τα “Ορφανά από την Ελλάδα” είναι μια ιστορία που μου κέντρισε το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή που την έμαθα. Στόχος του ντοκιμαντέρ δεν ήταν το συναισθηματικό κομμάτι αλλά να αναδείξουμε την αλήθεια μέσα από τις ιστορίες των ίδιων των πρωταγωνιστών. Των παιδιών που δόθηκαν για υιοθεσία στις ΗΠΑ κάτω από περίεργες έως και παράνομες διαδικασίες με φόντο την “γκρίζα” περίοδο της μετεμφυλιακής Ελλάδας. Η ιστορία ξεκινά με την Οδύσσεια της πολύχρονης αναζήτησης των συγγενών τους που κάποιες φορές καταλήγει σε happy end και άλλες όχι. Το Platinum Dime Award βοηθά να ακουστεί η φωνή των ανθρώπων πιο δυνατά και πού ξέρει κανείς – ίσως ένας ακόμη άνθρωπος να ενωθεί με τους δικούς του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και από εμένα και εκ μέρους τους».

Γιάννης Σπανούδης, Εκδότης, Kroma Magazine

Kroma ΑΜΚΕ – Ενότητα «Ενίσχυση Της Εμπειρίας Του Αναγνώστη»
«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε νέα έργα και προκλήσεις»
«Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω, τους διοργανωτές, την Πρόεδρο και τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής που επέλεξαν το Kroma Magazine ως το “Καλύτερο App της Χρονιάς” και του απένειμαν το Platinum βραβείο στην ενότητα “Ενίσχυση της εμπειρίας του αναγνώστη”. Αυτή είναι μια στιγμή που μας γεμίζει περηφάνια, καθώς είναι το 8ο βραβείο που κατακτάμε σε αυτά τα δέκα χρόνια των Digital Media Awards. Από το πρώτο μας τεύχος τον Μάιο του 2016, ζούμε ένα συναρπαστικό ταξίδι με πολλά σκαμπανεβάσματα, προωθώντας τον ελληνικό Πολιτισμό διεθνώς. Η συνεχής και άνευ όρων υποστήριξη που έχω από την ομάδα μου και κυρίως η αναγνώριση των αναγνωστών μας σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, μας παρακινούν να ξεπερνάμε κάθε πρόκληση. Ως Εκδότης, έχω τη μεγάλη χαρά να πω ότι η ομάδα έχει μετατραπεί σε οικογένεια. Το περιοδικό μας, το Kroma, είναι το παιδί μας. Γεμίζουμε ενέργεια και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε νέα έργα και προκλήσεις που θα λειτουργήσουν προς όφελος του οργανισμού μας και του περιβάλλοντος».

Κατερίνα Μπακογιάννη, Συν-ιδρύτρια, Melon Media

Melon Media – Ενότητα «Podcasts»
«Τα branded podcasts μπορούν να αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο τις αξίες ενός brand»
«Είναι μεγάλη χαρά να αναγνωρίζεται η δουλειά μας, όχι με ένα αλλά με δύο βραβεία. Gold στην κατηγορία “Best Sponsored Podcast” και Platinum στη γενική κατηγορία “Podcasts”. Οι “ιστορίες της Aegean” χορηγήθηκαν από την Aegean με μοναδική οδηγία να γίνει ένα ενδιαφέρον podcast που να μεταφέρει το οικογενειακό κλίμα ανάμεσα στους ανθρώπους της εταιρείας. Δική μας δουλειά ήταν να τους ακολουθήσουμε και να ηχογραφήσουμε μικρές και μεγάλες στιγμές: τον πιλότο την ώρα που κάνει πρόταση γάμου στην υπεύθυνη καμπίνας, τους τεχνικούς ενώ επισκευάζουν ένα αεροπλάνο, τον καπετάνιο που κάνει την τελευταία του πτήση. Τα branded podcasts, όταν γίνονται σωστά, αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τις αξίες ενός brand μέσα από το storytelling.

Εκ Των Top3 Digital Media Agency Of The Decade
Zenith
«Στόχος είναι κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι»
«Φέτος ένα ακόμα σημαντικό βραβείο στη Zenith, το “Top3 Digital Media Agency of the Decade”, που στόχος της είναι κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι, πρώτα για τους πελάτες μας και μετά για εμάς και την εταιρεία μας. Είναι μια ακόμα επιβεβαίωση ότι είμαστε στον σωστό δρόμο, ακολουθώντας τις επιτυχίες των πελάτων μας, να συνεχίζουμε να γινόμαστε καλύτεροι κάνοντας πράξη το όραμα του ομίλου Publicis Groupe στην Ελλάδα. Κλείνοντας ευχαριστούμε θερμά την Επιτροπή των DIME και τη διοργάνωση για αυτές τις σημαντικές διακρίσεις μας».
Αντιγόνη Γαλάνη, Chief Zenith Officer

Εκ Των Top3 Digital Publisher Of The Decade

Τίνα Φερεντίνου, CEO, DPG

DPG
«Στόχος μας σταθερά, η διατήρηση της ηγετικής θέσης του ομίλου»
«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς η βράβευση του ομίλου DPG ως Top 3 Digital Publisher of the Decade. Παραμένουμε πιστοί στη στρατηγική του ομίλου ως προς τη βελτιστοποίηση του παραγόμενου προϊόντος και την παραγωγή ποιοτικού πρωτογενούς περιεχομένου και καινοτόμων υπηρεσιών για το σύνολο των Μέσων μας. Στόχος μας σταθερά, η διατήρηση της ηγετικής θέσης του ομίλου στην εγχώρια αγορά Digital Media».

Τάκης Γεωργόπουλος, CEO, Liquid Media

Liquid Media
«Το βραβείο ανήκει στους παλιούς, τωρινούς και μελλοντικούς συνεργάτες της εταιρείας»
«H Liquid Media ανήκει αναμφίβολα στο Top3 Digital Publisher of the Decade και χαιρόμαστε ιδιαίτερα για αυτή την αναγνώριση. Το βραβείο ανήκει στους παλιούς, τωρινούς και μελλοντικούς συνεργάτες της εταιρείας και στις ομάδες που εργάζονται καθημερινά και κρατούν τη Liquid Media στην κορυφή! H δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε να δημιουργούμε καινοτόμο και ποιοτικό περιεχόμενο αλλά και 360ο ενέργειες που μας κάνουν να διαφοροποιούμαστε προσφέροντας ολιστικές λύσεις στους διαφημιζόμενους αλλά κυρίως μοναδικές εμπειρίες στους αναγνώστες μας».

Top3 Digital Medium Of The Decade

Δημήτρης Πεφάνης, Manager, CNN.gr

CNN Greece
«Με γνώμονα την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα»
«Έχοντας ως πυξίδα την προτεραιότητα στα γεγονότα, το CNN Greece πορεύεται σταθερά από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του στην Ελλάδα με γνώμονα την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα. Η βράβευση του Μέσου ως “Top3 Digital Medium of the Decade” αποτελεί για εμάς τιμή. Και ταυτόχρονα, ενισχύει τη δέσμευσή μας να παραμένουμε πιστοί στις αρχές και τις δεσμεύσεις μας, τόσο απέναντι στους αναγνώστες όσο και στο σύνολο των συνεργατών μας, για πολλές δεκαετίες».

Θάνος Σαρρής, Διευθυντής, Gazzetta

Gazzetta
«Στην καρδιά των εκατομμυρίων αναγνωστών του»
«Το Gazzetta έχει καταφέρει με πολύ μεγάλη προσπάθεια και δημοσιογραφικές αξίες, τις οποίες υπηρετεί πιστά όλα αυτά τα χρόνια, να εξελιχθεί σε ένα Μέσο που βρίσκεται στην καρδιά των εκατομμυρίων αναγνωστών του, γιατί πρωτίστως βρίσκεται στην καρδιά των ανθρώπων που έχουν βάλει το λιθαράκι τους για να φτάσει στην κορυφή. Η διάκριση αυτή είναι μία ακόμα επιβεβαίωση. Θα συνεχίσουμε να αφουγκραζόμαστε τον κόσμο και να προσφέρουμε premium περιεχόμενο σε όλες τις πλατφόρμες, αποδεικνύοντας καθημερινά ότι είμαστε πολλά περισσότερα από ένα αθλητικό site».

Marco Struecker, Managing Director SEE, Vice Media

Vice Greece
«Πάμε για την επόμενη δεκαετία που είμαι σίγουρος ότι θα είναι ακόμα πιο συναρπαστική»
«Κάθε ημέρα που περνά εκπλήσσομαι όλο και περισσότερο από τη δουλειά που παράγει η ομάδα μας και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο υπερήφανος που τη βλέπω να τιμάται με αυτό το “ιστορικό” βραβείο, το “Top3 Digital Medium of the Decade”. Δέκα χρόνια σκληρής δουλειάς, στα οποία επαναπροσδιορίσαμε την έννοια του τι μπορεί να είναι και τι πρέπει να είναι ένα Μέσο Ενημέρωσης. Πάμε για την επόμενη δεκαετία που είμαι σίγουρος ότι θα είναι ακόμα πιο συναρπαστική για το Vice Greece».

Keywords
media, μνήμη, sport24, zenith, online, dpg, liquid, cnn, gazzetta, omd, μμε, αθηνα, community, head, creative, dixons, εταιρεία, νέα, cyprus, award, ηπα, ελλαδα, happy, end, aegean, podcast, φερεντινος, ceo, top, γνώμονα, site, αξια, Καλή Χρονιά, εκλογες ηπα, δυνατα, μνήμη, αιχμη, γνωση, γωνιες, δουλεια, εργαλεια, ηπα, κωτσοβολος, μμε, ντοκιμαντερ, οδυσσεια, υιοθεσια, ωρα, aegean, ceo, cnn, creative, cyprus, dpg, αγαπη, αγορα, αεροπλανο, αικατερινη, ανθρωπος, βραδια, βρισκεται, γεγονοτα, γινει, γινονται, γνώμονα, δυναμη, δικη, εγινε, εμπνευση, ενεργεια, εννοια, εργα, επικοινωνια, επιτυχια, εταιρεία, τεχνολογια, ιδια, ιδιο, υπηρεσιες, η τελετη, η φωνη, κλιμα, λιθαρακι, ομαδα, οικογενεια, οραμα, οφελος, παιδι, παθος, παμε, πηγη, πυξιδα, πλατφορμες, πτηση, σαρρης, σεζον, σιγουρος, συνεχεια, τιμη, τριτη, φοντο, φωνη, χαιρομαστε, χαρα, ψηφιακη, ψηφιακο, award, ανηκει, dixons, community, happy, head, χωρα, ιδιαιτερα, κομματι, καρδια, liquid, media, ομαδες, omd, podcast, σωστο, ταξιδι, online, top, zenith
Τυχαία Θέματα